Vrienden maken alles leuker

Met de illustraties van Mandy Sutcliffe beland je opeens in een andere wereld en speel je mee met Belle & Boo, Belle is het meisje, Bo haar konijntjesknuffel. Je gaat samen varen, duiken in een diepe oceaan op zoek naar schatten, springen in de wolken, reizen naar een kasteel, spelen in de jungle, in de draaimolen, een picknick houden, vliegen in een luchtballon en dan is de dag alweer voorbij.

In je fantasie en in de vriendelijke, speelse, kleurrijke wereld van Mandy Sutcliffe waan je je in een andere wereld en beleef je samen met je vrienden een geweldige dag.

Want vrienden maken alles leuker…!

De sfeervolle vriendelijke illustraties van Mandy Sutcliffe doen het helemaal in dit boek. Ze doen denken aan Rie Cramer, wat ‘popperig’, een Engelse sfeer. Je kunt helemaal opgaan in de wereld van de paginagrote illustraties.

Eigenlijk is tekst helemaal niet nodig zijn bij dit boek en het voegt ook nauwelijks iets toe aan het boek, want de illustraties zijn veelzeggend genoeg en je kunt het verhaal er zelf wel bij bedenken. Zeker met teksten als ‘Dan kunnen ze samen over de golven in een zeilboot varen en alle zorgen laten gaan’. (Als het goed is, hebben de meeste kinderen geen zorgen en de rest van de tekst zie je op de illustratie).

Gelukkig zijn de paginagrote illustraties leidend in dit boek en reis je mee in de fantasiewereld van Mandy Sutcliffe. De titel slaat op alle vriendjes die met Belle en Boo spelen in die wonderlijke wereld.  Met een prachtig glanzend omslag met de rode luchtballon.

Een heerlijk kijkboek voor 4+, waarin je samen praat over alles wat je ziet.

AP

 

 

Boekgegevens

Titel:

Vrienden maken alles leuker

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

36
36

Uitgeverij:

Vier Windstreken
Vier Windstreken

Prijs:

14.95
14.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.