Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Naar bed, naar bed, zei Duimelot

de liefste versjes, liedjes en verhalen voor het slapen gaan

  • Auteur: diverse auteurs
  • Illustrator(s): Diverse illustrators
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 22.50
  • Pagina's: 144
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Leopold
  • ISBN: 9789025873707

Dit is een verzamelbundel vol (vooral) bekende liedjes, versjes, verhaaltjes voor peuters & kleuters van bekende hedendaagse Nederlandse auteurs/illustrators. Zoals ‘Dit zijn de kusjes van de musjes in de sneeuw. Dit zijn de groetjes van de voetjes van de spreeuw’. (Ted van Lieshout).

Dit wordt echt zo’n hebbeding, een heerlijk voorleesboek voor het slapengaan voor alle peuters & kleuters. Nog even een kort verhaaltje of gedichtje voor het slapengaan voorlezen. Met bekende  en klassieke gedichtjes. Waarbij je kleuter zomaar een lievelingsverhaal of versje zal kiezen wat je als ouder/opa&oma vaker voor mag lezen. Nog eens, nog eens!

De sfeer van de ‘bekende’ illustraties en de overbekende gedichtjes herken je direct met de illustraties van Max Velthuijs, Jet Boeke (Dikkie Dik), Saskia Halfmouw (Zaterdag!) Karina Schaapman (Muizenhuis), etcetera…. Met bekende teksten van liedjes als ‘Helikopter, helikopter, mag ik met jou mee omhoog? Hoog in de wolken wil ik wezen. Hoog in de wolken wil ik zijn. Helikopter, helikopter, vliegen is zo fijn! Als het goed is (!) kunnen papa/mama dit liedje ook zingen.

Ook de verhaaltjes zijn van bekende auteurs als RIndert Kromhout, Marianne Busser & Ron Schroder, Jeska Verstegen, Dick Bruna, Jaap ter Haar, Harmen van Straaten, Betty Sluyzer, Lieke van Duin, Selma Noort, etcetera.

Soms zijn de gedichtjes verpakt in de sfeer van het gedicht, zoals het over de bladzijde slingerende slangengedicht van Ted van Lieshout, met illustratie van Sieb Posthuma. ‘In het oerwoud woont een slang die is wel zeven meter lang als hij ’s avonds op visite gaat is zijn kop meestal op tijd maar zijn staart is steeds te laat’.

Een mooi groot, vierkant, verzorgd uitgegeven, heel aantrekkelijk vormgegeven prentenboek met een stoffen omslag en illustratie van het bekende merk Blond. Achterin het boek is een uitgebreide bronvermelding opgenomen, met daarin alle boeken waaruit gekozen is.

Aanrader voor alle papa’s en mama’s van peuters/kleuters. Ook heel geschikt als kraamcadeautje. Must voor alle peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, onderbouw basisschool.

AP