Voorbij de horizon…

‘Voorbij de horizon… van Arend van Dam & Alex de Wolf mag op geen enkele basisschool ontbreken. En voor een gezin in de zomervakantie is het zo’n boek dat je bij je tas inpropt, zodat je moeder of vader elke dag een verhaal kan voorlezen over een kind in een van de landen in Europa.

Na het schrijven en illustreren van ‘Lang geleden…’en ‘In een land hier ver vandaan’, ‘Overal en nergens’ en ‘Een hele kunst’, schreef Arend van Dam deze keer 50 toegankelijke verhalen over kinderen in een van de vijftig landen in Europa. Over elk land weet Arend van Dam wel wat leuks te vertellen. Het boek heeft de verhalen alfabetisch op land gesorteerd, te beginnen bij Albanië tot en met de laatste verhalen over Zwitserland. De laatste vier verhalen gaan over de naam Europa, Europa in de oertijd, het Eurovisiesongfestival en ‘Samenwerken in Europa’.

Elk land maak je mee door de ogen van een kind uit dat land. Je leest waar ze trots op zijn en wat je van hun land beslist niet mag vergeten. Dus mocht je ooit naar een van de landen in Europa op bezoek gaan, dan is het wel handig als je het verhaal van dit land eerst gelezen hebt. Dan ben jij tenminste goed voorbereid.

Het zijn stuk voor stuk goed voorleesbare verhalen, fijn om op bijvoorbeeld de basisschool elke dag uit voor te lezen. Met vijftig verhalen heb je voor minstens elke schoolweek een verhaal. En misschien wil de juf/meester nog wel ‘s extra verhaal lezen.

De voorleesboeken van Arend van Dam & Alex de Wolf mogen op geen enkele basisschool ontbreken.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Voorbij de horizon…

Jaar van uitgave:

2012
2012

Aantal pagina’s:

160
160

Uitgeverij:

Van Holkema & Warendorf
Van Holkema & Warendorf

Prijs:

17.50
17.50

Deel deze recensie