Boekdetails

Kinderen & geloven

Volg Mij – de Heere Jezus begint Zijn werk op aarde

bijbelse leesboeken

  • Auteur: Laura Zwoferink
  • Illustrator(s): Peter Nuyten
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 9.90
  • Pagina's: 30
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128417

Dit is het derde deel in de serie Volg Mij van Laura Zwoferink. Dit boekje gaat over het begin van het werk van de Heere Jezus op aarde.

 Inhoud:

De Heere Jezus begint met Zijn werk op aarde is het thema van dit deeltje. Het boekje bevat 13 hoofdstukken, zoals ‘De Heere Jezus in de tempel, Jezus wordt gedoopt, De verzoeking in de woestijn, De man met de onreine geest. Het laatste verhaal is.: De wonderlijke visvangst. Bij de verhalen staan geen tekstverwijzingen. Elk hoofdstuk bevat drie vragen, feit en/of toepassingsvragen. Ook dit deel bevat geen inhoudsopgave.

Illustraties:

Elk hoofdstuk heeft een kleurrijke tekening over het verhaal. De tekeningen zijn realistisch en bijbelgetrouw. Ik denk dat dit een goed beeld geeft voor de kinderen. Bij Johannes de Doper bijvoorbeeld, valt meteen zijn kleding van kameelhaar op. De Heere Jezus wordt niet afgebeeld. Wel vraag ik me, bij het verhaal ‘Jezus wordt gedoopt’ af, of de figuur die getekend is van de achterkant in een wit gewaad, Jezus is.

Doelgroep:

De Bijbel is geschikt om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Vormgeving:

Het is een stevig gebonden boek, met dikke glanzende pagina’s. Het bevat geen inleiding, slot en inhoudsopgave. De vragen staan in een leuk kader, onder aan het verhaal.

Taalgebruik:

In het boek worden veel vragen gesteld, dit zorgt ervoor dat de jonge kinderen betrokken blijven bij het verhaal. In dit deeltje worden minder moeilijke woorden gebruikt als in de eerder verschenen delen. Er wordt van uitgegaan dat de lezers vertrouwd zijn met de Bijbel. Er worden termen als Zaligmaker, ‘ijveren voor het huis van de Vader’, voorhof, zonder verder uitleg gebruikt. Laura Zwoferink richt haar serie Lees je mee?, vooral op gezinnen in de reformatorische gezindte.

Elk verhaal wordt afgesloten met een drietal vragen. Er wordt gevraagd naar de feiten en/ of een toepassing van het verhaal. Hierdoor kun je goed met de kinderen napraten over het verhaal.

Godsbeeld :

God is de Heilige Schepper van de hemel en aarde. De mensen zijn geneigd tot al het kwaad. Jezus is gekomen om de straf te dragen.

Oordeel :

Dit leesboek volgt de tekst van de bijbel nauw en is zowel geschikt voor gebruik thuis als op school. Vanwege de geloofstermen is dit boekje met name geschikt voor gezinnen binnen de reformatorische gezindte.

Fragment:

‘Luister eens naar wat hij zegt!  ‘Bekeert u. U moet stoppen met zonde doen. De Heere wil dat U hem gehoorzaamt. Dat staat in Zijn wet’. De mensen luisteren heel goed naar Johannes. Veel mensen krijgen verdriet van hun zonden. Ze voelen dat hun hart vuil is. Maar de Heere wil hun harten schoonwassen. Weet je hoe hij dat laat zien? Johannes mag deze mensen dopen. Kijk ze gaan de rivier de Jordaan in. Johannes doopt ze onder in het water. Waarom doet hij dat? Het water wast vuil weg. Zo wast de Heere vuile harten schoon. Hij wil de zonden van mensen vergeven. Deze mensen krijgen een nieuw leven. Een leven met de Heere.’

LG

 

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE