Noach – veilig in de ark

Klop, klop, klop. Hoor je dat? Noach timmert aan de ark. Wat een groot werk! Dit is het vierde deel in de serie Volg mij van Laura Zwoferink, voor jonge lezers. Dit boekje gaat over Henoch, Noach en de torenbouw van Babel.

 Inhoud:

De titel, Noach, veilig in de ark suggereert dat dit deeltje alleen over Noach gaat., maar het verhaal van Henoch en de torenbouw van Babel wordt ook verteld. Het boekje bevat 13 hoofdstukken, waarvan tien hoofdstukken over Noach. In dit deel ligt veel nadruk op de ongehoorzaamheid van de mensen en de straf die God hen geeft. Laura Zwoferink roept de kinderen op om bij Jezus redding te zoeken. Dan ben je veilig, net als Noach in de ark. Bij de verhalen staan geen tekstverwijzingen. Elk hoofdstuk bevat drie vragen, feit en/of toepassingsvragen. Ook dit deel bevat geen inhoudsopgave.

Illustraties:

Elk hoofdstuk heeft een kleurrijke tekening over het verhaal. De tekeningen zijn realistisch en bijbelgetrouw. Ik denk dat dit een goed beeld geeft voor de kinderen.

Doelgroep:

De Bijbel is geschikt om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Vormgeving:

Het is een stevig gebonden boek, met dikke glanzende pagina’s. Het bevat geen inleiding, slot en inhoudsopgave. De vragen staan in een leuk kader, onder aan het verhaal.

Taalgebruik:

In het boek worden veel vragen gesteld, dit zorgt ervoor dat de jonge kinderen betrokken blijven bij het verhaal. Elk verhaal wordt afgesloten met een drietal vragen. Er wordt gevraagd naar de feiten en/ of een toepassing van het verhaal. Hierdoor kun je goed met de kinderen napraten over het verhaal.

Godsbeeld :

God is de Heilige Schepper van de hemel en aarde. De mensen zijn geneigd tot al het kwaad. Jezus is gekomen om de straf te dragen.

Oordeel :

Dit leesboek volgt de tekst van de bijbel nauw en is zowel geschikt voor gebruik thuis als op school. Vanwege de geloofstermen is dit boekje met name geschikt voor gezinnen binnen de reformatorische gezindte.

Fragment:

‘Kijk, daar staat Noach. Hij waarschuwt de mensen. ‘Er zal heel veel water komen,’ zegt Noach. ‘Alle mensen en dieren zullen verdrinken.’ De mensen geloven Noach niet. Ze lachen hem uit. Wat erg! Straks komt het water. En dan is het te laat. De Heere waarschuwt ook jou. ‘Zoek Mij en leef,’ zegt Hij. Luister je naar Zijn stem?’

LG

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Noach – veilig in de ark

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

30
30

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

9.90
9.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.