Vlucht voor de wolf

Een verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich af in een dorp en begint voor de oorlog. Al in de aanloop naar de oorlog toe, was de invloed van Hitler te zien en te merken. Mensen werden ontslagen, Joden werden getreiterd. Ook de Hitlerjugend wordt opgezet. Steeds duidelijker komt het kwaad naar boven. Walt en Bernd zitten bij elkaar in de klas. Ze staan lijnrecht tegenover elkaar. Ondanks de spanningen helpt Walt Bernd met zijn huiswerk. Maar dan komt Evi, de zus van Walt, in het ziekenhuis terecht met een blindedarmontsteking. Komt Evi nog wel thuis? En wat gebeurt er met zuster Tillie?

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een hardcover omslag. Op de cover staan Walt, Bernd, Evi en zuster Tillie afgebeeld. Ook het zo begeerde mes van de Hitlerjugend staat op de cover. De omslag is vrij donker waardoor het boek een spannend karakter krijgt. In het boek staan twee tekeningen die het verhaal ondersteunen.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eenvoudig. Sommige zinnen staan in het Duits, die worden onder aan de pagina vertaald. Het verhaal maakt grote sprongen in de tijd, die worden duidelijk weergegeven boven de hoofdstukken.

Christelijke karakter
Moeder wijst Walt er verschillende keren op dat niet Hitler de baas is, maar dat God alle macht heeft.

Doelgroep
Een avontuurlijk boek voor jongens en meiden vanaf 10 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Het verhaal leest makkelijk en nodigt uit om verder te lezen. De keuzes die Walt maakt zijn niet voorspelbaar. Een boek dat je in een adem uitleest!

 

WvD

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/vlucht-voor-de-wolf:9789402909845

Boekgegevens

Titel:

Vlucht voor de wolf

Jaar van uitgave:

2024

Aantal pagina’s:

144

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 11,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.