Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Vette crisis

  • Auteur: Joke Janssen
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 15.99
  • Pagina's: 192
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085434115

‘Vette crisis’ gaat over het leven van Liam dat grondig verandert wanneer zijn vader werkloos wordt.

In dit boek over  de 16-jarige Liam spreekt hij je rechtstreeks aan. Hij vertelt dat Joke Janssen zijn verhaal doorgeeft. In een heel vlotte, directe stijl, waarbij het lijkt alsof Liam naast je zit en vertelt wat hij allemaal doormaakt lees je zijn verhaal.

Waarschijnlijk is het handig om eerst iets te vertellen over mijn vroegere – normale – leven. Dan vat je beter hoe extreem alles veranderde toen die emmer vol rampen over ons uitgestort werd. Vroeger was mijn leven normaal, niet perfect. Volgens mij is niemands leven perfect. Voor de rampen had ik bijvoorbeeld weleens ruzie (meestal met mijn moeder) of was ik weleens ziek. Dingen die op het moment zelf shit zijn, maar die je twee weken later straal vergeten bent.

Zijn vader had een baan bij een architectenbureau, zijn moeder was boekhouder. Liam en zijn zus gaan naar school en genieten van de vakanties met hun ouders. Maar als het bedrijf Money in hun buurt actief wordt, vertrekken moeders klanten naar dat bedrijf. En ook vader wordt ontslagen. Het gezin moet steeds meer inkrimpen. Kan het nog minder? Ja!

En als dat nog niet genoeg is, pakt Liams collega/vriend zijn ‘stille liefde’ af. Wanneer zijn vader een baan bij de vuilnisophaaldienst krijgt, komen er tegelijk een heleboel collega-vrienden bij. Eigenlijk best fijn. Maar dan komt vaders broer op bezoek. Met De Oplossing.

Dit was het sneue verhaal van Liam Aldersen. Ciao! Je kunt weer wat boeienders met je leven gaan doen? (….) Bedankt dat jij mijn story gelezen hebt!

Een inlevend, levendig inkijkje in het leven van Liam. Hoe je ‘rustige, luxe, jongerenleventje’ zomaar kan veranderen en wat je er niet/nauwelijks aan kunt doen. Inderdaad ‘vette crisis’.

Veel jongeren houden van probleemboeken, boeken waarin je meemaakt hoe het er in het leven van een leeftijdsgenoot aan toegaat. In dit boek kom je dan helemaal aan je trekken wanneer je leest over de – helaas nogal – neerwaartse spiraal in het leven van Liam. Nieuwsgierig? Stel je voor dat het jou overkomt!

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE