Verborgen verzet

Een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, 1944, Apeldoorn. Hoofdpersoon is Jef. Als hij ontdekt dat zijn vader ‘s nachts weg gaat, is hij nieuwsgierig. Hij mag nergens over praten. Dat is heel moeilijk voor hem. AVI E5.

Als Jef op een nacht ontdekt dat zijn vader weg gaat, is hij nieuwsgierig. Wat doet hij? Is hij bij het verzet? Zijn vader deelt een geheim met hem ‘…. het geheim tussen vader en zoon’. Jef voelt iets in hem gloeien. Zij hebben een geheim, waar niemand iets van af weet’. 

Jef is bevriend met Maarten, die op een boerderij woont. Daar deelt hij zijn verhalen mee. Maarten is te vertrouwen. Maar hij ontdekt dat het in oorlogstijd lastig is om te weten wie je kunt vertrouwen en wie niet. Net als Jef zijn vader een keer mag helpen bij een grote klus, wordt de hele verzetsgroep opgepakt. Jef ziet hoe zijn vader wordt meegenomen. Daarna probeert Jef achter het geheim te komen dat alleen zijn vader wist. Maar wie kun je hierbij vertrouwen om je te helpen?

Een spannend boek over de Tweede Wereldoorlog, bij de herdenking van 75 jaar bevrijding, 2020. ‘Niets is heerlijker dan vrijheid’.

Wilbrink laat zien dat de oorlogstijd voor kinderen spannend kan zijn maar ook heel verwarrend en verdrietig kan zijn. En dat je niet aan de buitenkant van iemand kunt zien of die te vertrouwen is of niet.

Voor j/m vanaf 9 jaar.

 

 

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Verborgen verzet

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

153
153

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

12,90
12,90

Deel deze recensie