Teamwork

Teamwork is een boek met een heel origineel onderwerp, namelijk de First Lego League. De ‘meester’ in dit boek, meester Vogel, is dezelfde meester als in het boek ‘Gedropt’. De klas van Mark was toen nog groep 7.

In dit boek gaat het over een andere hoofdpersoon: Mark. Dit jaar zit Mark bij meester Vogel in de klas. Een heel onhandige meester, die regelmatig koffie laat vallen of onhandige acties doet. Meester Vogel stelt voor mee te doen met de First Lego League en krijgt de klas er snel enthousiast voor. Er worden team samengesteld en er wordt hard gewerkt. Tegelijk speelt het verhaal van de diefstallen in de supermarkt van de vader van Lieke en het steeds terugkomende bezoek aan oma Zuurtje. Een bijzondere rol in het verhaal is Jochem, een klein, slim jongetje uit groep vier, die intelligente voorstellen heeft bij het werk aan de Lego League en zelfs toegevoegd wordt aan het team en die een belangrijke rol speelt bij de ontknoping van de diefstal uit de supermarkt.

Teamwork is een vlot geschreven boek, met vaart geschreven. De benaming van de groep is creatief gevonden. Gelukkig laat de auteur de groep niet persé winnen. Soms is de benaming ‘opa’ voor Otto-Paul wat verwarrend. Ook de scene waarin O-P kleding gaat kopen is niet overal even duidelijk en voor het verhaal niet erg ter zake doende. Maar al met al een leuk boek dat zijn weg wel zal vinden naar de kinderen. Foekens kan zich goed inleven in deze doelgroep en is een waardig collega van bijvoorbeeld Hans Mijnders.

Eerste reactie van Timo (13 jr.): Leuk om een boek over dit onderwerp te schrijven. Ik denk dat meer jongens – en misschien ook wel meisjes – dit zal aanspreken. Het boek heeft eigenlijk twee verhaallijnen, namelijk het verhaal van de wedstrijd met Lego, de First Lego League en het verhaal van een supermarkt die bijna failliet gaat omdat er veel gestolen wordt.
Het boek werd overigens meteen uitgelezen. Goed teken!

Wil je meer weten over FLL, kijk op First Lego League

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekwinkel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Teamwork

Jaar van uitgave:

2011
2011

Aantal pagina’s:

130
130

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

5.90
5.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.