Taco en Cato De handen uit de mouwen

Op een dag krijgt Taco een nieuw buurmeisje: Cato. Het leuke is dat ze even oud zijn en ook nog bij elkaar in de klas komen! Ook zijn ze allebei dol op dieren. Dat komt goed uit: de ouders van Taco hebben een dierenartsenpraktijk. Taco en Cato mogen mee naar boer Bart als daar lammetjes worden geboren. Als later het moederschaap ziek wordt, zijn Taco en Cato degenen die de zorg voor de lammetjes op zich nemen.

Vormgeving en illustraties
De omslag van het boek is een hardcover met een kleurrijke tekening van Taco en Cato in de laadbak van de auto. In het boek staan veel zwart-witillustraties. Soms beslaan ze een hele bladzijde, vaker is het een klein tekeningetje tussen twee alinea’s. Tekst en illustraties sluiten mooi bij elkaar aan.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eenvoudig, maar eigentijds. Het boek is geschreven voor kinderen in groep 4,  AVI-niveau M4. De schrijfstijl is voornamelijk beschrijvend,  afgewisseld met dialogen. De auteur maakt regelmatig woordgrapjes die kinderen van deze leeftijd zullen waarderen.

Christelijke karakter
In het boek komen weinig christelijke elementen naar voren: er wordt gebeden en gedankt, daar blijft het bij. Het boek is niet in strijd met christelijke normen en waarden. De sfeer die geschetst wordt is positief, de kinderen in het boek groeien op in een warm nest.

Doelgroep
Kinderen van eind groep 3 en net groep 4 zullen ervan genieten om dit grappige avontuurlijke verhaal zelf te lezen. Als je het verhaal voor wilt lezen, kan dat prima aan 5- of 6- jarigen. Het boek is geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Bijzonderheden
Dit boek is het eerste deel uit de serie Taco en Cato.

Leesbeleving en leesplezier
Met dit boek heb je een heerlijk positief verhaal in handen. Het verhaal leest vlot weg.

HS

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/taco-en-cato:9789402909937

Boekgegevens

Titel:

Taco en Cato De handen uit de mouwen

Jaar van uitgave:

2024

Aantal pagina’s:

80

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 11,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.