Sunday funday

In het leven van christenen neemt de zondag een speciale dag in. Maar wat doe je na een kerkdienst? Hanna Holwerda stelde een boek samen met allemaal activiteiten die je kunt doen, van een natuurspeurtocht tot Bijbels parfum maken en van een escaperoom n.a.v. de geschiedenis van Simson tot zelf touw maken. De activiteiten zijn thematisch gegroepeerd en er is ook ruimte ingedeeld voor de christelijke feestdagen.

Vormgeving en illustraties
De zondag is geen saaie dag. Dat blijkt alleen al uit de kleurrijke vormgeving met ruimte voor illustraties en foto’s. Pictogrammen geven aan of er gedaan of gedacht moet worden, en verwijzingen naar relevante Bijbelgedeelten kregen plaats in een herkenbaar kader.

Taalgebruik
Hanna Holwerda schreef een boek dat geschikt is voor een brede doelgroep en aansluit bij tal van talenten. Tegelijkertijd is het taalgebruik wat hoog gegrepen voor met name jongere kinderen. Het boek komt dan ook het best tot zijn recht bij kinderen vanaf een jaar of 11 en bij opvoeders. Zij kunnen de inhoud op hun beurt vertalen naar jongere kinderen.

Christelijke karakter
Sunday Fun Day draait om betekenisvolle gezinsmomenten voor de zondag. De Bijbel neemt een belangrijke plek in het boek in, maar er wordt niet altijd expliciet naar verwezen. Ook ontbreken handvatten voor uitvoerige Bijbelstudie. Dat vraagt (extra) voorbereiding van opvoeders.

Doelgroep
De inhoud van dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 tot 14 jaar, maar oudere kinderen kunnen moeiteloos aanschuiven. Daarmee is het boek ideaal voor gezinsmomenten. Niet elke opvoeder zal zich herkennen in het taalgebruik (‘Heer Jezus’) of alle activiteiten geschikt vinden voor de zondag. Bovendien worden Sint-Maarten en Sinterklaas niet overal gevierd.

Bijzonderheden
Bijbelteksten zijn afkomstig uit de Bijbel in Gewone Taal.

Leesbeleving en leesplezier
Sunday Fun Day biedt aanknopingspunten om op een betekenisvolle en praktische manier gezinsmomenten te organiseren. Het boek bevat ook inspiratie voor ouders die zich niet helemaal in de manier van zondag vieren herkennen. Maar met eigen voorbereiding kunnen zij er prima hun eigen draai aan geven.

PB

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/sunday-funday:9789033833793

Boekgegevens

Titel:

Sunday funday

Jaar van uitgave:

2024

Aantal pagina’s:

144

Uitgeverij:

Ark Media

Prijs:

€ 18,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.