Boekdetails

Kinderen & geloven

Susies belofte

Het levensverhaal van Charles en Susannah Spurgeon

  • Auteur: Anne Bruins-Bouter
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Prijs: € 24,90
  • Pagina's: 352
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Janoah
  • ISBN: 9789083252605
  • Bestel nu

Dit boek vertelt het bijzondere levensverhaal van Susannah (Susie) Spurgeon. Zij is de vrouw van de bekende prediker Charles Haddon Spurgeon, over wie in het boek ook veel verteld wordt. Susie belooft haar man te steunen bij al het werk dat hij als prediker doet. Maar wat als ze te maken krijgt met ziekte, pijn en eenzaamheid? Kan ze ondanks alles toch de Heere dienen?

Het verhaal begint bij de kindertijd van Charles en Susannah en eindigt bij de dood van Susie.

Vormgeving en illustraties
Dit dikke boek (347 bladzijden!) is keurig ingebonden. Op het omslag staat een collage van een natuurfoto en foto’s van Susie en haar man. Het schreefloze lettertype leest prettig. In het boek zijn verschillende foto’s en landkaartjes opgenomen.

Taalgebruik
Het verhaal is vlot geschreven, met toegankelijk taalgebruik en een goede verhaallijn. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in sub-hoofdstukken, waardoor het verhaal goed behapbaar is. Verschillende keren zijn er citaten uit dagboeken, preken en brieven in het verhaal verweven.

Christelijke karakter
Dit boek vertelt het verhaal van Spurgeon, die miljoenen mensen het Evangelie verkondigde. De liefde voor God en Zijn Woord komt in het hele boek terug.

Doelgroep
Het boek is geschreven voor jongeren, maar ook volwassenen kunnen het prima lezen. Het boek is heel geschikt om (bijvoorbeeld op zondag) voor te lezen in gezinnen. Jongere kinderen zullen het verhaal ook begrijpen.

Bijzonderheden
Elk hoofdstuk sluit af met een weetje. Achterin het boek is een lijst met namen en jaartallen opgenomen.

Leesbeleving en leesplezier
Susies belofte is een toegankelijk geschreven boek, waarbij je veel te weten komt over het leven van zowel Charles als Susie Spurgeon. Een aanrader!

WK