Lifeliner 2 – Vals spel

Leendert loopt een marathon in Zwitserland. Vlak voor de finish wordt hij getackeld door een van de andere hardlopers. Waarom? Albert, verpleegkundige op de Lifeliner 2 helicopter, is in Zwitserland op vakantie en ziet het gebeuren. Terug in Nederland draait Albert zijn laatste diensten op de Lifeliner 2. Op een van die diensten komt hij Leendert onder bijzondere omstandigheden weer tegen. Is dit toeval of is hij hier getuige van vals spel?

Vormgeving en illustraties
De illustraties in dit boek zijn realistische potloodtekeningen. Ze ondersteunen het verhaal en maken het levensecht. De tekening op de harde kaft is in kleur.

Taalgebruik
Er wordt gebruik gemaakt van rijke taal, AVI niveau M6. Dialogen en beschrijvende teksten wisselen elkaar af. Dit boek bevat veel termen uit de wereld van de echte Lifeliner. Deze termen worden niet uitgelegd in voetnoten of een verklarende woordenlijst. Uit het verhaal zelf wordt wel veel duidelijk.

Christelijke karakter
Uit het verhaal komt geen christelijk element naar voren.

Doelgroep
Door de verschillende verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen en de rijke taal is dit spannende boek geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, zowel om zelf te lezen als om voor te lezen in de klas.

Bijzonderheden
In het naschrift legt de schrijver uit dat hij zijn boeken schrijft op basis van waargebeurde verhalen. De meeste personen in het boek bestaan echt en de meeste gebeurtenissen zijn terug te vinden in (online) nieuwsberichten.

Leesbeleving en leesplezier
Opnieuw een spannend boek, deel 17 in de Lifeliner-serie. Een boek dat je in een keer uit wilt lezen!

EvR

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/vals-spel-3:9789059524040

Boekgegevens

Titel:

Lifeliner 2 – Vals spel

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

140
140

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.