Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Struinen door de schepping

Bijbels natuurboek

  • Auteur: Hanna Holwerda
  • Illustrator(s): Marjoke Knoop (boekverzorging)
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 14.95
  • Pagina's: 169
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433347

Kinderen houden ervan om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Struinen en banjeren, spelen en onderzoeken. Dit boek verbind het genieten van de natuur met de Maker van de natuur. Als we veel buiten zijn, goed om ons heen kijken, ons verwonderen, kunnen we veel leren over God. Zo wordt de onzichtbare God herkenbaar in alles wat Hij gemaakt heeft.

In het boek worden negen biotopen beschreven: bos, meer, sloten en beekjes, weide en akkers, heide, de zee, het park, de straat waar je woont en de tuin.

Elk biotoop vormt zijn eigen hoofdstuk. Per hoofdstuk wordt er eerst een inleiding over de plek gegeven, gevolgd door een indeling naar de seizoenen. Elke plek is immers weer anders in de lente, zomer, herfst of winter! Elk seizoen heeft twee pagina’s aan informatie, leuke weetjes, mooie foto’s, Bijbelteksten en creatieve opdrachten. Alle zintuigen en verschillende intelligenties komen aan bod.

Een voorbeeldje van een opdrachtje? Bij elke inleiding staat een bingo (bijvoorbeeld een ‘heidebingo’): negen foto’s met de vraag wie er het meeste af kan strepen. Wie ziet er op de heide een mier, zand, struikhei, steentjes of een mestkever? Leuk bedacht!

Er is ook rekening gehouden met het feit dat je er niet altijd op uit kunt trekken, soms zit het weer niet mee. Gelukkig is er een heel hoofdstuk met allemaal leuke binnenopdrachtjes (wist je dat je mist kunt maken met heet water en ijsklontjes?). Ook dit hoofdstuk is onderverdeeld in de seizoenen.

De laatste hoofdstukken van het boek gaan over de christelijke en Joodse feesten, met ook daarbij weer weetjes en opdrachtjes: bouw een hut tijdens het Loofhuttenfeest, of maak een mooi boeken met veldbloemen voor het Wekenfeest.

Struinen door de schepping is een veelzijdig boek, goed te gebruiken in gezinnen met een of meerdere kinderen in verschillende leeftijden. Trek er samen op uit en neem het boek mee, check op welke plaats en in welk seizoen je zit en je zult meer ontdekken dan je kon vermoeden!

Ook voor leerkrachten staan er handige weetjes en creatieve opdrachten in. Bijvoorbeeld om meer natuur de klas in te krijgen, of hoe je een Bijbelgedeelte ‘zichtbaar’ kunt maken. Zo kan je je ook samen met je klas verwonderen over de Maker van de prachtige schepping.

Het boek is mooi uitgegeven, vierkant formaat, gedrukt op gerecycled papier. Het bevat een duidelijke inhoudsopgave, en achterin het boek staat een overzicht van de gebruikte Bijbelteksten.

Struinen door de schepping is een unieke aanvulling op het geloofsopvoedingsmateriaal dat er al is, zeker omdat het sterk gericht is op ‘buitenkinderen’. Warm aanbevolen!

LG/GO

P.S. kijk ook eens bij Mijn stoere ontdekboek of Mussen, mieren en mosterdzaadjes.

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE