Boekdetails

Kinderen & geloven

Startbijbel

met de tekst van de Bijbel in Gewone Taal

  • Auteur: Bijbel
  • Illustrator(s): Irene Goede
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 29,95
  • Pagina's: 528
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Nederlands Bijbelgenootschap
  • ISBN: 9789089121233

De Startbijbel: een kinderbijbel die ook volwassenen zal aanspreken. Voor thuis, op school, om in te lezen en uit voor te lezen. Deze herziene uitgave van de Startbijbel bevat de tekst van de Bijbel in Gewone Taal aangevuld met nieuwe sfeervolle illustraties van Irene Goede.

Inhoud:

De Startbijbel bevat bijbelgedeeltes uit veel bekende bijbelverhalen. Uit 25 OT- en 11 NT-Bijbelboeken. Teksten van Bijbelse verhalen, poëtische teksten uit de Psalmen, Hooglied, profetische woorden uit Klaagliederen, Ezechiël. Verhalen over Jezus en de discipelen, de eerste christenen en Openbaring. Ook zijn er gedeeltes uit Deuterocanonieke boeken (1 Makkabeeën en Wijsheid van Jezus Sirach) opgenomen.

Ieder Bijbelboek begint met een korte inleiding. Achterin het boek is een uitleg van Bijbelse woorden opgenomen en een Leeswijzer: een register-overzicht waar je verhalen die je zoekt kunt vinden en waar geschreven is over Joodse feesten en Christelijke feesten.

Uitvoering:

Een dikke kloeke, stevig gebonden boek met een mooi okergele linnen band en een leeslint. Het boek heeft een rustige lay-out, is ‘ruim’ afgedrukt, met veel wit aan beide zijden van de tekst, waardoor het prettig leest. Er is gekozen voor een fijn te lezen, helder, schreefloze lettertype.

De inleiding op elk Bijbelboek is telkens in een zachte achtergrond-kleur afgedrukt.

Illustraties:

Irene Goede maakte voor deze bijbel nieuwe illustraties. Je kunt zien dat ze zich heeft verdiept in de sfeer van het Midden-Oosten uit die tijd. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de afbeeldingen van de kleding, de bebouwing. Het zijn prachtige sfeervolle, aquarelplaten, waar veel gevoel uit spreekt. De emoties zijn af te lezen van de gezichten. De kleurkeuze is bijzonder mooi. Een plezier om naar te kijken en vooral om van te genieten. Wat een prachtige aanvulling bij de verhalen.

Taalgebruik:

In deze bijbel is de tekst van de Bijbel in Gewone Taal gebruikt. Gewoon, direct dagelijks taalgebruik, waardoor deze bijbel door ‘iedereen’ zelf gelezen kan worden, voor kinderen vanaf 8 jaar, een bijbel in de taal die we elke dag spreken. En dus ook voor Nederlanders die de taal nog niet zo lang machtig zijn of een taalachterstand hebben.

Oordeel:

Erg mooie ‘leeftijdloos te noemen’ kinderbijbel voor een brede doelgroep. Een plezier om in te lezen en naar de platen te kijken. Aanrader.

 

Koop deze bijbel bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE