Het niet zo verloren schaap

Bijbels prentenboek met prachtige warm-gekleurde illustraties over de gelijkenis van het verloren schaap, uit Lucas 15:4: ‘Stel dat je honderd schapen hebt, maar je raakt er een kwijt. Dan ga je dat ene schaap toch zoeken?’

Een groot vierkant prentenboek met full-colour illustraties, waarin de tekst geplaatst is. De illustraties zijn sfeervol, vriendelijk, in zachte pasteltinten en geven een geborgen sfeer.

Het verhaal is het bekende verhaal van Jezus over het verloren schaap. Hier is de hoofdpersoon het witte schaapje Lammetje die achter een vlinder aangaat, tot hij deze kwijtraakt en zelf de kudde kwijt raakt. Wanneer Lammetje ontdekt dat hij alleen is en iedereen kwijt is zie je aan de illustraties hoe hij zich voelt. Grauw, koel en alleen. Tot de herder hem terugvindt.

Och mijn Lammetje toch, zei de herder. ‘Toen ik zag dat je weg was ben ik meteen gaan zoeken. En ik ben blijven zoeken tot ik je vond! Je kunt nooit zo erg verdwalen dat ik je niet kan vinden. En je kunt nooit zo ver gaan dat je niet meer terug kunt komen. Mijn lieve, dierbare Lammetje, je bent veilig, Ik ben bij je’.

De titel van het boek ‘Het niet zo verloren schaap’ is humoristisch en goedgekozen. Het past perfect bij de boodschap van het verhaal. Hoewel iemand zich verloren/alleen kan voelen, toch zul je gezocht en gevonden (kunnen) worden. God is altijd bij je en ben je niet zo verloren als je je voelt.

Prachtig prentenboek door de warme illustraties en het mooi vertelde verhaal. Een prentenboek om elke avond voor het naar bed gaan voor te lezen aan je eigen kinderen.

Een uitgave in samenwerking van Ark Media en Kwintessens.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het niet zo verloren schaap

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Ark Media, Kwintessens
Ark Media, Kwintessens

Prijs:

9,25
9,25

Deel deze recensie