Sporen in de sneeuw

Annette en Dani wonen boven op een berg in Zwitserland, samen met vader en oma. Een stukje bij hen vandaan woont Lucien. Annette en Lucien kunnen het niet zo goed vinden met elkaar. Daardoor gebeuren er veel nare dingen. Als Lucien een katje van Dani boven de afgrond houdt, valt Dani naar beneden en breekt zijn been. Annette is zo boos op Lucien dat ze wraak wil nemen. Maar dan leert ze van oma wat ze moet doen om Lucien te vergeven. Als je hart openstaat voor de Here Jezus, kun je leren om te vergeven. Maar het is een lange weg, waarin nog veel gebeurt.

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven met een harde kaft. Op de voorkant staat een tekening van de bergen met 2 huisjes en Dani en Annette.

Taalgebruik
Het boek is qua taalgebruik zo geschreven dat het makkelijk te lezen is.

Christelijke karakter
Er worden verschillende Bijbelgedeelten aangehaald en besproken. Ook de lessen die geleerd worden door de kinderen zijn afgeleid uit de Bijbel.

 Doelgroep
Dit boek is geschikt voor kinderen uit de bovenbouw, vanaf ca. 10 jaar.

Bijzonderheden
Oorspronkelijke druk van de Engelse uitgave: 1950.

Leesbeleving en leesplezier
In het verhaal zijn onverwachte wendingen die het boek verrassend maken. Er wordt veel verteld over het leven boven op een berg in de sneeuw. Het is een mooi verhaal waar veel uit geleerd kan worden.

WvD

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/sporen-in-de-sneeuw-2:9789059075276

Boekgegevens

Titel:

Sporen in de sneeuw

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

224
224

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 12,95
€ 12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.