De leeuw aan tafel

Nico woont in de Willemstraat. Daar beleeft hij verschillende avonturen. Samen met Maurits gaat hij op zoek naar de schat die Linda verstopt heeft. Die vinden ze bij oma Lottie. Tijdens het oefenen voor het schoolfeest maakt Nico ruzie met Timo, want die doet zo vervelend. Maar wat blijkt, Timo is een stuk aardiger dan Nico dacht. Nico leert ook dat het beter is om eerlijk te zijn.

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een harde kaft. Op de voorkant staat in een vrij rode illustratie Nico die uit een rond raam klimt. Het lijkt alsof hij zo uit het boek kruipt. Daarnaast staan er In het boek veel illustraties die het verhaal ondersteunen of verduidelijken. Elk hoofdstuk is een nieuw verhaal.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eenvoudig. Ook de gesprekken over het geloof worden eenvoudig uitgelegd, zodat jonge kinderen ook begrijpen waar het over gaat.

Christelijke karakter
Elk verhaal sluit af met een Bijbelse les. Bijvoorbeeld als ze de schat van Linda gevonden hebben, legt oma uit welke schat je nooit kwijt kunt raken.

Doelgroep
Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het boek zelf lezen. Het is ook geschikt om te gebruiken voor de zondagsschool of in de klas om gesprekken over het geloof te stimuleren.

Leesbeleving en leesplezier
Het is een gezellig boek met bij elk hoofdstuk een les. De belevenissen van Nico zijn heel herkenbaar voor kinderen, waardoor de Bijbelse lessen beter onthouden zullen worden.

WvD

Boekgegevens

Titel:

De leeuw aan tafel

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

91
91

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.