Slaappraatjes: samen kletsen over vandaag, invulboek

In dit invulboek voor kinderen vanaf 5 jaar worden vragen gesteld waarover je samen met je kind kunt praten. Hoe voelde je je vandaag? Wat heb je op school gedaan? En voor wie zou je graag bidden? Jonge kinderen vinden het vaak moeilijk om te vertellen over hun dag, hoewel hun hoofd soms vol prikkels zit waardoor ze lastig in slaap komen. Dit boek helpt kinderen om na te denken over hun dag en over alle gedachten in hun hoofd, waarna ze met een leeg hoofd en een gerust hart in slaap kunnen vallen.


Uitvoering
Uitvoering in paperback volledig full colour. De vormgeving is heel speels en feestelijk, onder andere door de verschillende lettertypes die gebruikt zijn. De illustraties van Esther Leeuwrik passen heel goed bij de inhoud en het doel van dit invulboek; ze zijn lief, vrolijk en gevoelsmatig bijna aaibaar. Heel geschikt dus om prikkels weg te werken en rustig te worden. Het papier is fijn om op te schrijven, wat wel zo handig is bij een invulboek.

Inhoud/taal
Elke dag begint met vier schaapjes die alle vier een andere gezichtsuitdrukking hebben. Ik voelde mij vandaag…. En dan is het de bedoeling dat het kind aanwijst welk schaapje het beste past bij hoe die dag was. De dagen worden verder afwisselend gevuld met ‘Ik wil graag bidden voor…’ of ‘ik wil graag danken voor…’. Hier worden ook al wat suggesties bij gegeven. Andere invulopdrachtjes zijn bijvoorbeeld ‘Het leukste (voor)leesboek is…’, ‘Dit liedje heb ik vandaag gezongen…’, ‘Ik moest vandaag heel hard lachen om…’, ‘Ik durfde vandaag…’, ‘In de pauze heb ik…’ enz. Telkens volgt er na zeven dagen een bijbelverhaal met uitleg. Ook staan er weetjes, gebedjes, uitspraken van kinderen en moppen in het boekje. Soms wordt verwezen naar een playlist op de website van de auteur waar liedjes te beluisteren zijn.

Slaappraatjes is heel geschikt voor kinderen van ongeveer 5-7 jaar om samen de door te nemen hoe de (school)dag is gegaan. Wij hebben er zelf voor gekozen om om de dag dit boekje erbij te pakken, omdat het soms wel wat veel van hetzelfde is wat voorbij komt. Soms een dag overslaan hielp onze dochter om weer fris en blanco over de dingen na te denken.

Eindoordeel
+ Hele mooie uitnodigende vormgeving
+ Fijn schrijfpapier
+ Prachtige illustraties

NW

 

Koop dit boek bij uw plaatselijke christelijke boekhandel of bestel online.

Boekgegevens

Titel:

Slaappraatjes: samen kletsen over vandaag, invulboek

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

147
147

Uitgeverij:

KokBoekencentrum uitgevers
KokBoekencentrum uitgevers

Prijs:

15,99 (actuele prijs zie Bestel online)
15,99 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie