Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Sil

  • Auteur: Vrouwke Klapwijk
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Jaar van uitgave: 2010
  • Pagina's: 61
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 978 90 26620447

Sil is een prachtig uitgegeven boek, waarbij de auteur en de illustrator heel vaak samen hebben gepraat hebben over het boek. Over hoe ze het wilden en hoe ze er SAMEN een leuk boek van zouden kunnen maken. En dat kun je zien aan het boek.

Tekst en veel leuke tekeningen, stripjes, gewone letters, grote letters, vrolijke kleuren. Een boek waar je gewoon blij van wordt. Misschien moeten Vrouwke en Willeke maar ‘s vaker SAMEN een leuk boek maken.

…Sil? Sil wil je natuurlijk leren kennen. Hij heeft ongelooflijk veel energie en is altijd aan het rennen, hard fietsen enzo. En hij kan helemaal niet uitslapen. Maar hij kan heel goed dingen uitvinden. Heb jij wel ‘s van een visvangmasjien gehoord? Nou dan!

De juf van Sil wil wel ‘s zien hoeveel fantasie de kinderen hebben. Voor een project over techniek is de klas van Sil uitvindklas. Zij moeten een masjien bedenken die nog niet bestaat. Nou, de broer en zus van Sil weten het wel: een stille-Sil-masjien. Zo een waarbij je Sil niet meer hoort. Dat zou echt een uitvinding zijn.

Sil en zijn vriendin Evi gaan maar ‘s naar buurvrouw Kruit die schilderijen maakt en heel creatief is. Maar zij mag niet helpen. Ze zit al in de jury. Dan gaat Sil maar ‘s overleggen met opa. En ze bedenken een vriendelijke-vis-vang-masjien. Hij wordt prachtig en juf maakt er een mooie foto van.

Maar, Sil heeft last van zijn klasgenootje Arjan. Hij zegt van die flauwe dingen waar Sil niet blij van wordt…

Dan komt de dag dat de jury langs komt. Hoe zal het gaan?

Een prachtig vormgegeven boek, heerlijk om te lezen. Het is leuk geïllustreerd, met gewone én grotere kleurige letters en tekeningen van de uitvindingen van Sil erbij. Met dit boekje is lezen echt niet saai. Een vrolijk boek voor kinderen vanaf 6/7 jaar.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE