Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Schaduw van het verleden (Maaike & Domenico; dl. 5)

  • Auteur: Susanne Wittpennig
  • Illustrator(s): Susanne Wittpennig
  • Serie: Maaike & Domenico
  • Jaar van uitgave: 2010
  • Prijs: 22.99
  • Pagina's: 400
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026616808

Het is maart 2010 en het vijfde deel van Maaike en Domenico is inmiddels verschenen. De meer van 1000 fans hebben er lang op gewacht. Hoe gaat het verder met Maaike en Domenico?

Het leven wordt er niet minder ingewikkeld op voor Maaike. Ze woont tijdelijk alleen thuis met haar vader, omdat haar moeder naar een rustoord in Sleeswijk is. Maaike heeft veel onenigheid met haar vader en leeft – in afwachting van de terugkomst van Domenico- die voor therapie in Italie is.

Wanneer ze uitgaat in de stad, komt ze allerlei bekenden en vrienden tegen. Tot haar verbazing en ontsteltenis hoort ze van eén van de vrienden dat Domenico ook alweer terug is. Hij heeft dat niet aan haar laten weten. En opnieuw komt er twijfel bij Maaike over haar relatie met Domenico.

Ze besluit hem op te zoeken en is onaangenaam verrast over de afstandelijkheid tussen hen. Hoe moet dit nu verder? Ze hoort van Domenico dat hij op zoek wil naar zijn vader in Noorwegen. Maaike besluit mee te gaan en bijzonder verlof op te nemen, een tip die ze krijgt van haar vroegere mentor mw. Galiani.

Hierna gaat alles in een stroomversnelling. De twee vrienden reizen via Sleeswijk door naar Noorwegen, waar ze inderdaad de vader, Morten Jansen, en familie van de vader vinden. Na heel wat verwikkelingen wordt het hen duidelijk wie Domenico is en wanneer vader Morten zich hervonden heeft, besluit hij dat hij met Domenico naar de toekomst wil kijken en hem daarbij wil helpen. Domenico’s halfbroer Hendrik raadt hem aan vooruit te kijken en  het verleden achter zich te laten en zingt een lied voor hem ‘Vlieg, broeder, vlieg’.

Dan krijgt Maaike een telefoontje van haar vader, dat haar moeder ernstig ziek is.

Opnieuw een tranentrekkend tienerboek, waarbij de verliefdheid, twijfel, vriendschap of niet, hormonen volop aanwezig zijn. Voor alle meiden die – eenmaal begonnen aan de verhalen van Maaike en Domenico – móeten weten hoe het verder gaat met deze twee. Achterin het boek is een muziekverantwoording opgenomen, waarin je de, in het boek genoemde muziek, kunt downloaden. www.supergluemusic.com

AP

 

Dit deel heeft ook een versie met een nieuw omslag: BESTEL ONLINE