Schaapje is zoek

Saartje het schaap gaat met de herder en de andere schapen mee. Saartje ziet veel mooie dingen buiten en vergeet de herder. Dan raakt zij de herder en de andere schapen kwijt. De herder vindt Saartje en neemt haar mee naar de kudde. Iedereen viert feest.
Dit verhaal is gebaseerd op het Bijbelverhaal Het verloren schaap uit Lucas 15:1-7.

Vormgeving en illustraties
Bij elk versje staat een ‘tweepagina’ grote illustratie. Er is veel te zien op de pagina’s zonder dat het te onrustig wordt voor de allerkleinsten. De illustraties zijn duidelijk en begrijpelijk getekend in zachte kleuren. Ze sluiten goed aan bij de beleving van het kind. De omslagtekening is in dezelfde stijl als de rest van het boek. Het boek heeft een hardcover omslag.

Taalgebruik
Het boek bevat eenvoudig en simpel taalgebruik. De tekst staat op rijm. De woorden sluiten aan op de beleving van het kind. Er is gebruik gemaakt van eigentijds taalgebruik, bijvoorbeeld in het rijmpje waar de schapen feest vieren: ‘Hoera hiep hoi, Ze vieren feest!’

Christelijke karakter
In het verhaal wordt God niet expliciet genoemd. Het verhaal is wel een verwijzing naar het  Bijbelverhaal van het verloren schaap.

Doelgroep
Deze uitgave is een deel uit de serie Blije Baby Bijbel. De serie zegt het al, het is gemaakt voor baby’s. Maar kinderen tot een jaar of twee zullen met plezier naar de versjes luisteren en de illustraties bekijken. Geschikt voor de kinderopvang, thuis en de crèche.

Bijzonderheden
Voor in het boek staat een QR-code die ouders/leiding kunnen scannen voor het vrolijke Blije Baby Bijbel lied.

Leesbeleving en Leesplezier
Een laagdrempelig boek om kleine kinderen bekend te maken met bekende Bijbelverhalen.

EB

Boekgegevens

Titel:

Schaapje is zoek

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

30
30

Uitgeverij:

BuddyBooks
BuddyBooks

Prijs:

12,50
12,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.