Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Rivieren

Een reis langs zeeën, meren en rivieren

  • Auteur: Peter Goes
  • Illustrator(s): Peter Goes
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 24.99
  • Pagina\'s: 74
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Lannoo
  • ISBN: 9789401450157

Rivieren van Peter Goes is een prachtig uitgevoerd, groot formaat, verzorgd uitgegeven prentenboek met grote kijkplaten van grote rivieren van de wereld. Met heel veel leuke weetjes!

Alleen al de voorkant van dit boek is een lust voor het oog. De kleuren zijn prachtig. Er is zoveel te zien. Dat belooft wat voor de rest. En inderdaad, je wordt als lezer/kijker getrakteerd op prachtige illustraties en interessante weetjes over rivieren, zeeën en oceanen over de hele wereld. Elke pagina is een wereld op zich en vertelt meer dan één verhaal.

Als je het boek doorbladert, valt de grote hoeveelheid kleine stukjes tekst op. Je ziet door de bomen het bos bijna niet meer. Gelukkig biedt de inhoudsopgave uitkomst dankzij de overzichtelijke indeling. Per continent worden de belangrijkste wateren besproken.

Het boek heet dan wel Rivieren, maar er staan ook andere wetenswaardigheden in. Zoals op pagina 68-69 over Australië: Het in 1788 gestichte New South Wales is de oudste kolonie van Australië. Het gebied werd gebruikt als strafkolonie voor Engelse gevangenen.

Maar uiteindelijk komt alles toch weer terug bij de bron: water, in welke vorm en met welke functie dan ook.

Dit is niet alleen een boek geschikt voor kinderen. Ook grote mensen, samen met hun (klein)kinderen, kunnen hier uren in rondneuzen en nieuwe kennis opdoen.

Want welke volwassene weet nou uit zijn hoofd welk zoogdier het diepst kan duiken? Dat is de zeven meter lange dolfijn van Cuvier. Hij kan bijna 3000 meter duiken! En wist je dat de tong van de blauwe vinvis net zoveel kan wegen als een olifant?

Tuurlijk kun je het antwoord op zulke vragen ook op internet vinden. Maar echte grasduiners zullen dit grote boek in hun boekenkast willen hebben staan. Al was het alleen om de prachtige illustraties.

Gebruik informatie uit dit boek voor je spreekbeurt of presentatie en je krijgt zeker weten een voldoende!

HK