De verwende prinses

Verwende prinsessen die van alles willen… Een thema dat in menig prentenboek voorkomt. Denk aan titels als De Kleine Prinses of Pom Ti Dom. Ik las mijn vierjarige kleuter ‘De Verwende Prinses’ voor, een nieuw prentenboek van kinderboekenlabel Paolo van uitgeverij Aldo Manuzio.

‘Ze heeft echt heel hoog haar hè?’, was het eerste dat onze Roos opviel. Dat hoge haar van prinses Rosa uit het boek en de verveelde en verwende uitdrukking op haar gezichtje is heel knap getekend door Myra Emmen Riedel. Ook kinderen die nog niet kunnen lezen begrijpen door de illustraties precies waar het verhaal over gaat.

Prinses Rosa heeft een lakei die Buffie heet. Hij moet elke dag taart voor haar bakken, haar troep opruimen, haar bed opmaken en al haar andere opdrachten uitvoeren. Rosa is brutaal en onmogelijk!

‘Ik wil niet naar bed’, brult Rosa. Wat kan ze toch akelig hard brullen! Buffie zegt dat het bedtijd is. Maar Rosa stampt met haar voeten. ‘Nee!’ krijst ze. Buffie zou haar graag in een vloerkleed willen rollen. Maar dat doet hij natuurlijk niet echt. Hij denkt het alleen maar.

 Door het verhaal heen merk je dat Buffies geduld opraakt. En word je nieuwsgierig naar waar het op uitdraait. Het eind is verrassend! Er zijn verschillende manieren om om te gaan met verwende en brutale prinsesjes en dit is een verrassende. Onze Roos waardeerde de oplossing wel. ‘Nu is ze gewoon weer lief hè mama?’

Dit prentenboek oogt heel verzorgd. Een mooi glanzend omslag en matte gebonden pagina’s in het binnenwerk. Wel wat jammer is dat er tekstueel een paar foutjes in geslopen zijn. Maar het leuke verhaal, de prachtige illustraties en de originele insteek compenseren dat weer.

NW

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De verwende prinses

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Paolo
Paolo

Prijs:

14.90
14.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.