Prulletje vindt een zijden ei

Wat is ‘Prulletje..’ een heerlijk boek om voor te lezen!  Prulletje vindt een zijden ei’ is een ‘must’ have voor elke peuter/kleuter. Het is een lief en zacht verhaal dat uitnodigt om bij de lezer op schoot te klimmen. Het is een verhaal over  ‘bijzonder zijn’,  een verhaal met een hoog ‘knuffelgehalte’. Peuters en kleuters zullen zeker van dit mooie boek genieten en zij zijn vast niet de enige! (..)

Inhoud

‘Het babyeendje Prul ontmoet een lieve, maar lelijke zijdevlinder en haar rupsjes die cocons van zijde spinnen. De andere vlinders vinden de zijdevlinder mislukt en niks waard. Zelf zijn ze veel mooier! Maar Prulletje vindt de zijdevlinder juist heel bijzonder. En de zijde van haar cocon? Dat is de beste draad die er bestaat om er een lieve knuffel van te maken.’

Vormgeving en illustraties

De voorkant van dit prachtig geïllustreerde prentenboek maakt een peuter/kleuter nieuwsgierig. De illustratie van eendje Prulletje is zo vol liefde gemaakt dat je het eendje zo zou willen knuffelen. Prulletje is origineel, kleurrijk, zacht en vriendelijk. Ook de andere dieren hebben een vriendelijke uitstraling.

Er is gekozen voor één en hetzelfde lettertype. Dat maakt de vormgeving wat sober en saai. De letters verspringen van kleur tijdens de dialogen. Daardoor is het soms onrustig en weet de lezer niet goed wie er aan het woord is. Maar de sprankelende illustraties vertellen het grootste deel van het verhaal en dat maakt veel goed

Taalgebruik:

Prulletje vindt een zijden ei’ is geschreven in rijm. Het prentenboek is gemaakt om voor te lezen en voor te dragen. Als vanzelf lijken de woorden te gaan ‘dansen’.

Thea Dubbelaar is niet consequent in haar rijm. Ze gebruikt verschillende vormen. Maar voor een peuter/ kleuter is dit helemaal niet belangrijk. Het prentenboek is een groot woorden feest. Thea Dubbelaar koos eenvoudige, herkenbare woorden. Ze lijkt bewust te kiezen voor herhaling van woorden. Dat is voor het jonge kind heel herkenbaar en fijn

Doelgroep:

 ‘Prulletje vindt een zijden ei’ is een ‘must’ have voor elke peuter/kleuter. Het is een lief en zacht verhaal dat uitnodigt om bij de lezer op schoot te klimmen. Het is een verhaal over  ‘bijzonder zijn’. Het is een verhaal met een hoog ‘knuffelgehalte’. Peuters en kleuters zullen zeker van dit mooie boek genieten en zij zijn vast niet de enige! (..)

Oordeel:

‘Prulletje vindt een zijden ei’ is een prachtig geïllustreerd prentenboek met een duidelijke en heldere verhaallijn. De illustraties zijn rustig, kleurrijk en vriendelijk en vertellen zelfs zonder de tekst al een groot deel van het verhaal. De tekst in rijm is zeker een meerwaarde bij het voorlezen. Het lezen van dit boek is een gewoon een mooi avontuur voor klein en groot.

EW

21-11 2018

Boekgegevens

Titel:

Prulletje vindt een zijden ei

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

26
26

Uitgeverij:

Menuet
Menuet

Prijs:

14.95
14.95

Deel deze recensie