Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Knetteren en Knallen

Bijbels proefjesboek

  • Auteur: Hanna Holwerda
  • Illustrator(s): Marloes Lisette de Vries
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 14,95
  • Pagina\'s: 160
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433798

Wauw! Wat een tof boek is dit. Zoek je nog een leuk (Bijbels) cadeautje? Ga dan voor dit boek. Hanna geeft in Knetteren en knallen een hele nieuwe dimensie aan de Bijbel. Niet aan tafel lezen, maar aan de slag. Aan de slag met proefjes. Versteld staan van Gods grootheid, dat ga je doen met dit boek.

Inhoud

In het boek vind je bij 62 verhalen uit de Bijbel een proefje. In de inhoudsopgave wordt heel duidelijk aangegeven waar je welk proefje kunt vinden en bij wel Bijbelverhaal. Elk verhaal omvat twee bladzijdes waar minstens 1 proefje staat omschreven. Daarbij zie je over welk verhaal uit de Bijbel het gaat en welke specifieke Bijbeltekst. In een duidelijk kader staat wat je nodig hebt en hoe je het proefje moet uitvoeren; inclusief tips. In het kader ‘wat gebeurt er?’ kun je de verklaring lezen voor de uitkomst van je proefje.

Vormgeving

Het boek is een paperback van fijn formaat. Ideale grootte om zelf uit te lezen. Het letterype verschilt per kader, wat het boek een speels karakter geeft. Helaas is het lettertype voor de benodigdheden niet zo prettig gekozen, want deze is wat onduidelijk. De rest is echter erg mooi. De illustraties, foto’s en tekst hangen mooi samen en geven extra inzicht in de proefjes en de Bijbelverhalen.

Taalgebruik

Het taalgebruik is duidelijk en overzichtelijk. Het past in het geheel

Doelgroep

De doelgroep van het boek is 8 tot en met 12 jaar. Maar ik weet zeker dat jongere kinderen het ook super tof vinden om met de proefjes (samen) bezig te gaan. Natuurlijk hebben zij wat meer hulp nodig, maar zeker een leuke gezinsactiviteit.

Oordeel

Dit is echt een fantastisch boek. Leuk om met kinderen praktisch met de Bijbel aan de slag te gaan.

Ook heel geschikt om te gebruiken bij een “plus”- klas op school.

+ vrolijk, speels en eens wat anders

+ geeft handen en voeten aan de Bijbel