Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Prinses Gudruntrilogie

  • Auteur: Jaap ter Haar
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 13.95
  • Pagina's: 196
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 97890266908810

Prinses Gudruntrilogie is een vlotte paperback met drie prachtige sagen in King Arthur-sfeer over lang vervlogen tijden. Het zijn verhalen over trouw, het blijven bij je belofte, in tijden van oorlog, liefde & strijd, van uitgehuwelijkt worden & verliefdheid, van broedertwisten, berekenend gedrag, intriges, schatten, draken, prinsen, kastelen, ridders, wraak, hartstocht in de ‘donkere middeleeuwen’. In een heel andere tijd van rangen en standen, van grote verschillen tussen rijk & arm, van horigen, dienstmeiden vss ridders en prinsen.

Laat je in deze verhalen meenemen naar een heel andere wereld. Het zijn prachtig geschreven verhalen, zoals alleen Jaap ter Haar dat kan schrijven.

Voor alle liefhebbers van Arthurverhalen is dit een must.

Deze paperback bevat drie verhalen.
Het eerste verhaal gaat over ‘Prinses Gudrun’, wiens vader geen enkele prins goed genoeg acht voor zijn dochter Gudrun. Maar Gudrun is inmiddels al verliefd geworden op Herwig van Seeland (Denemarken). Herwig laat zich niet wegjagen en vecht voor haar. ‘Ze had Herwig haar liefde bekend, hem haar trouw geschonken, hem haar hart in zoete liefde overgegeven. Hoe kon zij verder leven zonder hem…?

Het tweede verhaal is een zwart verhaal over wraak. Kriemhilde wordt in een droom voorspeld wat er met haar zal gebeuren. Haar  moeder, Koningin Ute, vertelt haar de betekenis. Kriemhilde wordt verliefd én gelukkig met de dappere Siegfried die draken verslagen heeft en een grote schat gewonnen heeft. Door Siegfried staat koning Gunther, broer van Kriemhilde, in zijn schaduw. Ridder Hagen zaait met zijn intriges verwarring en haat. De droom komt uit. Koningin Ute blijft alleen achter…

Het derde verhaal is het prachtige verhaal over Lohengrin, de zoon van Parcival, die geroepen wordt ridder van de graal te worden. Hij ziet het licht en er komt een prachtige zwaan om voor hem uit te gaan. Hij zal zijn lans voeren voor de gerechtigheid, zijn schild voor het geloof en zijn zwaard voor Gods woord’. Maar…een graalridder mag nimmer zijn afkomst onthullen. Gebeurt dat wel, dan is zijn taak beëindigd. Zo trekt Parcival achter zijn zwaan aan, over zee. Waar hij komt, spreekt hij van zijn roeping, maar wordt met verbazing ontvangen. Mensen veranderen door zijn komst, zijn vriendschap, zijn boodschap.

Verhalen om bij weg te dromen, om even in een heel andere wereld te zijn, genieten!

AP

Koop dit boek in de plaatselijke boekhandel