Prins Eduardus Edje Eipetje

Prins Eduardus Edje Eipetje speelt het liefst op zijn slaapkamer, met zijn Ipadje. Maar op een dag…  , geschreven door Bram Kasse en geïllustreerd door Michel de Boer & Leontine Gaasenbeek, uitgever Buddy Books.

Een sfeervol prentenboek, geïllustreerd in een sprookjesachtige sfeer en stijl.

Hoofdpersoon is Prins Eduardus Edje Eipetje die in een dromerig kasteel woont. Prins Edje verveelt zich zonder zijn ‘eipetje’. Hij kijkt het liefst filmpjes. Maar, dan gebeurt er iets verschrikkelijks:  ‘het eipetje’ valt uit het raam’. Wat moet Prins Edje doen zonder zijn eipetje?

Daarna volgt een zoektocht vol vaart, met veel dieren in een mooie tuin. En Prins Edje ontdekt iets… Hij springt achter zijn eipetje aan, want zonder filmpjes geen vermaak. Zo komt hij dan toch in de paleistuin terecht, waar hij vrienden wordt met de arend, de olifant, de giraffe, de mol en de haai. Zij helpen hem zoeken naar zijn Eipetje. Van de arend leert Eduardus kijken, van de olifant luisteren, en zo wordt bij elk dier een ander zintuig gebruikt voor het opsporen van het Eipetje. Met als resultaat dat Edje de tuin toch gaat waarderen: ‘Wat is het buiten mooi’, zegt de prins. ‘Hoe komt dat toch zo?’

Auteur Bram Kasse en Michel & Leontine de Boer combineren in dit vrolijke prentenboek eigentijdse gegevens (spelen met je Ipadje) met een echte prins in een sprookjesachtige sfeer. Dit gegeven,  gecombineerd met een ‘zoekboek’, herhalingen met vooral zintuiglijke elementen en veel dieren zal jonge kinderen beslist aanspreken. kijk, luister, proef, voel, ruik en… ontdek!

Tekst en illustraties sluiten nauw bij elkaar aan, het lettertype varieert in grootte en dikte, wat de vaart in het verhaal onderstreept. De illustraties zijn levendig, kleurrijk, sfeervol, soms vanuit bijzondere perspectieven. Voor dit boek heeft illustrator Michel de Boer duidelijk een andere stijl gebruikt dan voor de bekende ‘Opa Knoest’ boeken. Geen dikke lijnen en felle kleuren, maar fijnere tekeningen in zachte kleuren, wat het boek ook aantrekkelijk maakt voor ‘wat oudere’ jonge kinderen. De tekst staat op een speelse manier binnen de tekeningen doordat er is gevarieerd met grootte en dikte van de woorden. Het boek is prettig voor te lezen, mede doordat de hoeveelheid tekst beperkt is. De goudkleurige titel op de omslag geeft het geheel een koninklijk tintje.

In prins Eduardus Edje Eipetje zal menig ouder zijn of haar kind herkennen. Kasten vol speelgoed, lekker buiten spelen, het interesseert ze niet. Schermpjes, dat is pas leuk! Filmpjes kijken of gamen, uren kan de jongste generatie ermee doorbrengen.

Prins Eduardus is niet anders. Het feit dat hij een prins is in een groot kasteel met een geweldige kasteeltuin is niet interessant. Als hij maar filmpjes kan kijken op zijn Eipetje. En dat doet hij dan ook. De hele dag.

Dit prentenboek wordt beslist een must-have, waar veel jonge kinderen van zullen genieten. Een mooie combi van eigentijds & sprookjesachtig. De combinatie Bram Kasse & duo De Boer is er ook een in de categorie ‘wordt vervolgd’.

Op www.buddybooks.nl is een filmpje en een liedje over het boek te bekijken en te beluisteren.

Dochters (5 en 7 jaar) vonden de grapjes in de tekeningen erg leuk. ‘Een haai met een speen in zijn mond, dat kan toch niet!’

AP/GO

 

Dit boek krijgt een 3e herdruk.

 

 

Boekgegevens

Titel:

Prins Eduardus Edje Eipetje

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddy Books
Buddy Books

Prijs:

5.95 (t/m 31 oktober ’15)
5.95 (t/m 31 oktober ’15)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.