Pinksteren

Na het Kerstverhaal en het Paasverhaal voor beginnende lezers is er nu ook Pinksteren voor beginnende lezers. Het is weer net zo’n mooi uitgevoerd prentenboek geworden.

Aisha Meel verstaat de kracht van communicatie. Door heldere duidelijke illustraties die ook heel geschikt zijn voor kleuters. En een geweldige tekst. Want ga er maar aan staan; het Pinksterverhaal vertellen aan kinderen en dan ook nog het juiste taalniveau gebruiken voor kinderen aan het eind van groep drie.

“Woei. Een harde wind waait door het huis. Wat is dat op hun hoofd? Rood en geel. Het lijkt wel vuur.”

“Gods Geest komt als een vlam bij de vrienden van Jezus. Hij gaat wonen in hun hart. Wat doet hij daar?”

Ze vertelt over de opstanding van Jezus, de hemelvaart, wie de Heilige Geest is, over wachten, het Sjawoeot feest, bidden, de doop van Jezus, de Heilige Geest die in je hart woont, de discipelen die in een andere taal kunnen praten, het evangelie, de kerk. Best veel voor een boekje met weinig tekst.

Een aanrader voor kinderen om zelf te lezen vanaf 6 jaar. Maar ook zeker een heel mooi en handig boek voor in het gezin, de kleuterklas en groep 3 en de zondagsschool. Een handig boek om het Pinksterfeest uit te leggen aan peuters, kleuters en beginnende lezers.

“Gods geest helpt de vrienden te praten over Jezus. Hij is de redder. De Zoon van God.”

TvD

 

 

 

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Pinksteren

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

40
40

Uitgeverij:

de Wonderwolk
de Wonderwolk

Prijs:

12,95
12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.