Peuterbijbel

Een mooie Peuterbijbel met grote kleurrijke illustraties en eenvoudige taal, dichtbij de Bijbelse boodschap.

Deze Peuterbijbel springt eruit door de grote eenvoudige illustraties èn de tekst. Vooral de tekst is knap geschreven. Want, hoe vertaal je Bijbelverhalen naar peutertaal en de belevingswereld van peuters? Dat is nog niet zo eenvoudig. Toch is het Aisha Meel en Adriëlle Schouten gelukt. Niet alleen de gebeurtenissen worden eenvoudig omschreven, waarbij de gruwelijke elementen buiten beschouwing worden gelaten, maar ook de geestelijke lessen van de verhalen staan erin.

Zo leren peuters bij het verhaal van Daniël in de leeuwenkuil dat God belangrijker is dan mensen en dat Hij voor je zorgt.

“De helpers weten dat Daniël altijd bidt tot God. Hij vindt God belangrijker dan alle mensen.”

“Maar Daniël bidt. Hij vertrouwt op God. En God stuurt een engel om hem te beschermen.”

Sommige verhalen zijn wat uitgebreider dan anderen. En in sommige verhalen staat een wat moeilijkere les, zoals bij Esther. Dat maakt deze Peuterbijbel ook geschikt voor de wat oudere peuters en voor kleuters.

“Dan heeft Esther een idee, ze vraagt haar vrienden om te bidden en aan God te vragen om haar moedig te maken. Haar vrienden bidden. Nu durft Esther wel naar de koning te gaan. Ze weet dat God bij haar is.”

De illustraties in het boek zijn extra groot. De stijl lijkt een beetje op de stijl van Nijntje; vrolijke kleuren, weinig details, gericht op emotie en gebeurtenissen. Ideaal voor peutertjes. De tekst èn illustraties focussen op de kern van de verhalen.

Er staan 20 verhalen in de Peuterbijbel. 10 uit het Oude Testament (schepping, Adam en Eva, Noach, Abraham, baby Mozes, Ruth, David en Goliath, Esther, de leeuwenkuil, Jona) en 10 uit het Nieuwe Testament (Jezus wordt geboren, de doop van Jezus, heel veel vis, de bruiloft, brood en vis, Maria en Marta, huis op de rots, pasen, pinksteren, de nieuwe aarde). Elk verhaal bestaat uit 8 pagina’s met grote afbeeldingen en 1 tot 4 regels tekst per bladzijde.

Bij elk verhaal heeft Adriëlle Schouten een liedje gemaakt. Deze zijn terug te vinden op Spotify. Zoek op ‘Wonderwolk Peuterbijbel’.

Wat fijn dat Aisha en Ariëlle  zo’n passie hebben voor peuters en het Woord van God. Een passie om kinderen zo vroeg mogelijk God te leren kennen. Want God houdt onbeschrijfelijk veel van ieder kind! Met deze Peuterbijbel gaat dat zeker lukken.

TvD

 

 

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/de-wonderwolk-peuterbijbel:9789083115139

Boekgegevens

Titel:

Peuterbijbel

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

176
176

Uitgeverij:

De Wonderwolk
De Wonderwolk

Prijs:

20,99
20,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.