Paniek in Porto

Je bent een jongen/meisje, 12+ en leest graag spannende avonturenverhalen. Dan heb je natuurlijk allang van de serie Simons Spectrum van Bert Wiersema gehoord. Paniek in Porto is het zesde deel van deze serie over Steven en Kirsten Simons die telkens met hun vader mee gaan als hij een nieuwe opdracht krijgt. Deze keer is vader gebeld door een porthandelaar in Porto, Portugal. Hij moet een opdracht doen voor de steenrijke familie Greyhound, die ook een zoon hebben die Gary heet.  Vader wil erheen in de zomervakantie. 

En natuurlijk zorgt Bert Wiersema er wel voor dat, voordat de familie Simons maar geïnstalleerd is in Porto, er al allerlei personages druk bezig zijn met minder geslaagde activiteiten, die er voor zullen zorgen dat Steven, Kirsten en hun nieuwe vriend Gary genoeg te doen hebben en ook deze keer weer in spannende avonturen verwikkeld raken: ze krijgen te maken met nietsontziende drugssmokkelaars

En zoals je weet bij de avonturen in deze serie, zal de verstandige Steven zijn vindingrijkheid en sportieve Kirsten haar lef hard nodig hebben in Porto.

‘Steven volgt de boot met de kijker tot ze onder de brug verdwenen zijn. Op dat ogenblik komt net een van de politieboten onder de brug uit. Blijkbaar een routinetochtje. De boot draait al snel ruim voor de plek waar de golven beginnen en vaart terug de rivier op . (…) Als hij over de kijker kijkt, ziet hij plotseling iets vreemds’  (blz. 85/86)

Hier begint een nieuw avontuur voor Steven, Kirsten en Gary. Het voelt als een nachtmerrie. De grond waarop hij ligt is hard.

Hoe zal dit aflopen?

Lees het spannende zesde deel van Simons Spectrum in een adem uit.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

 

Boekgegevens

Titel:

Paniek in Porto

Jaar van uitgave:

2016

Aantal pagina’s:

176

Uitgeverij:

Columbus

Prijs:

11.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.