Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Opa en oma gezocht

voorleesverhaal over grootouders

  • Auteur: Willemijn de Weerd
  • Illustrator(s): Marieke ten Berge
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 10.00
  • Pagina's: 40
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 789033833212

De meeste kinderen hebben wel een oma en opa. Maar soms is het oneerlijk verdeeld. Sara heeft wel vijf opa’s en oma’s, maar Ruben heeft er maar éen, die ook nog heel ver weg woont.  En dat is jammer, want ‘opa’s en oma’s verwennen je altijd. Je krijgt meer snoep dan thuis en ze vinden bijna alles goed’. Daarom gaan Sara en Ruben een opa en oma zoeken in het woonzorgcentrum. Ruben wil het liefst een grapjesopa en ze gaan bij een meneer zitten. Hij maakt inderdaad grapjes ‘Dag meneer’, zeggen ze netjes. ‘Ik ben geen beer’, zegt de meneer’.  Daarna gaan ze naar de spelletjeskamer, waar Sara de bingo wint. Een van de oma’s is heel teleurgesteld omdat ze niet gewonnen heeft, zij krijgt de chocolaatjes die Sara won (en niet lust).

Als ze thuiskomen is Ruben blij – het was een leuke dag – maar er is toch iets ‘jammers’. Nog steeds geen opa en oma voor Ruben. Dan komt Opa Theo thuis en die heeft wel een oplossing voor dit probleem…

Als extra is er nog een klein papieren zakje met een recept voor koekjes toegevoegd, zodat je zelf koekjes kunt bakken en de gebakken koekjes deelt met opa’s en oma’s die eenzaam zijn. Hierbij is een link met Stichting Present genoteerd.

Erg leuk voorleesboek over een herkenbaar onderwerp. Om voor te lezen en tegelijk naar de vriendelijke sfeervolle illustraties van Marieke ten Berge kijken. Dit boek mag natuurlijk niet ontbreken op de (!) stapel boeken over opa’s en oma’s, thema ‘Vertel nog eens!’

Heel geschikt om voor te lezen in de onderbouw basisschool of natuurlijk thuis.

Chris en Marijn (allebei 6 jr.): ‘Wat een grappig verhaal’, ze lachten om de grapjes in het verhaal. Mama Marije vindt dat het goed voorleesbaar is en echt geschikt voor deze leeftijd.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE