Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Betrapt!

  • Auteur: Ineke Kraijo
  • Illustrator(s): Andrea Kruis
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 80
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433118

In ‘Betrapt!’ is Bob de hoofdpersoon. Bob zit net als Freek uit ‘Fietsendieven’ op de Jozefschool. Bob is al jaren vriendje van Felix, die altijd aan het knutselen is en technische apparaten probeert te maken. Felix is niet blij dat Bob niet meer zo vaak bij hem komt spelen. Als Bobs oma naar een verpleeghuis moet, ontmoet hij daar Suus. Ook zij bezoekt haar oma regelmatig. In het verpleeghuis wordt gestolen en Bob en Suus willen de dief betrappen. Wie is het? Hoe komen zij erachter wie de dief is?

Ineke Kraijo verwerkt in haar boeken actuele gebeurtenissen, dingen die je zomaar in de krant kunt lezen. Zo komen Bob en Suus een bewoner tegen die hen beschuldigd van het stelen van zijn horloge. Het blijkt dat hij als juwelier meerdere malen bestolen is. (Dit is echt gebeurd!)

Bob en Suus die elkaar best leuk vinden (maar dat natuurlijk niet zeggen) bedenken dat er meerdere verdachten zijn rond diefstal in het verpleeghuis. Al kunnen ze het zich van geen van hen voorstellen, ze zijn zo aardig! Binta doet verdacht, Nicole zit op een website van gouden ringen te kijken (wil ze oma’s ring direct verkopen?) en Dewi?

Tientallen gouden ringen staan er op het scherm. Ze is vast aan het uitzoeken voor hoeveel ze de ring van Suus’ oma kan verkopen. Nu weet hij zeker dat zij de dief is!

Gelukkig mag Bob van Felix de ‘spioneercamera‘ uitproberen. Ze testen het tijdens de kerkdienst (het werkt!). Daarna gaan ze bij oma op bezoek en installeert Bob meteen de camera. Precies op dat moment slaat de dief toe. Hoe?

Opnieuw een spannend verhaal dat je beslist in een keer uit wilt lezen. Want je moet natuurlijk wel weten hoe het afloopt met de diefstallen bij de oma’s. En, komt het goed met Bob en Suus in die donkere kelder… Bob beukt en bonkt. Zijn handen gloeien en zijn keel wordt schor, maar er komt geen reactie. Na lange, lange tijd stopt hij en gaat tegen de deur zitten.

Tegelijk lees je wat een palindroom is. Huh! Nee, het heeft niks met vis te maken. En natuurlijk leer je ook een term uit het vroegere beroep (advocaat) van Ineke Kraijo. Weet jij wat ‘wederrechtelijke vrijheidsberoving‘ is?

Voor alle jongens en meisjes, 10+ die van spannende, avontuurlijke verhalen houden en niet bang zijn voor een klein beetje liefde. Want dat weet je ook nog niet, maar… krijgen Bob en Suus verkering of niet?

Lees ‘Betrapt!’ Leesplezier voor alle leesbibliotheken van groep 6,7 en 8 van de basisschool. Het tweede deel in de serie over kinderen van de Jozefschool.

AP

Stijn (8 jr.) vond Betrapt ‘leuk en spannend’, maar vond de serie Iris & Ko leuker’.

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE