Op weg met Luuk en Lot

Luuk en Lot zijn broer en zus en beleven in dit boek met 60 voorleesverhalen allerlei avonturen. De verhalen gaan over alledaagse dingen die jonge kinderen mee kunnen maken. Zoals over koekjes bakken, naar school gaan, trakteren als je jarig bent, kijken bij een optocht en een doopdienst meemaken. De kinderen zullen zich herkennen in de belevenissen van Luuk en Lot. De vader en moeder van de twee komen ook in de verhalen voor en af en toe gaat het over hun opa en oma.

Vormgeving en illustraties
Aan de omslag is te zien dat het boek voor jonge kinderen is. Luuk en Lot staan afgebeeld in vrolijke kleuren en zien er klein uit. Elk verhaal wordt afgesloten met een bijpassende en aansprekende zwart-wit illustratie.

Taalgebruik
Elk verhaal is vrij kort, het beslaat hooguit 1,5 bladzijde. Dat maakt het boek geschikt voor kinderen van ca. 3 tot 6 jaar. De zinnen zijn ook kort en het taalgebruik past bij deze leeftijd, er worden niet veel moeilijke woorden gebruikt.

Christelijke karakter
Uit de verhalen blijkt dat Luuk en Lot in een christelijk gezin wonen, er wordt gebeden en het gezin gaat naar de kerk. Ook wordt het jonge zusje dat geboren wordt, gedoopt. Een enkele keer staat er een zinsnede in van een oud christelijk vers.

Doelgroep
De verhalen zijn geschikt om voor te lezen aan peuters en kinderen in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Ze sluiten aan bij hun belevingswereld. Soms horen twee verhalen bij elkaar, maar meestal gaat het telkens over een ander onderwerp. Het is geschikt om thuis voor te lezen of aan kinderen in een schoolse setting.

Leesbeleving en leesplezier
De verhalen zijn aan de korte kant en dat zorgt ervoor dat er niet altijd zoveel gebeurt. Ze zijn wel herkenbaar voor de doelgroep.

LT

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/op-weg-met-luuk-en-lot:9789463351133

Boekgegevens

Titel:

Op weg met Luuk en Lot

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

Om Sions Wil
Om Sions Wil

Prijs:

€ 10,25
€ 10,25

Deel deze recensie