Op reis met Abraham

Een bijbels dagboekje waarin je mee op reis gaat met Abraham. Voor jongens en meisjes 6+.

In dit dagboek wordt je meegenomen op de reis die Abraham in zijn leven heeft gemaakt. Het boek begint met een korte en begrijpelijke uitleg over het doel en de inhoud van het dagboek. Het eerste verhaal start na de zondvloed. ‘De zondvloed is voorbij. De bomen zijn weer groen. Er hangen vruchten aan. Er groeien planten. Er is eten. Voor alle mensen.’

In duidelijke taal worden de Bijbelse verhalen behandeld en uitgelegd. De kernalinea is steeds weergegeven in een oranje tekstkleur. De dagen starten met een Bijbeltekst. Daarna wordt deze tekst in de context van het Bijbelgedeelte waaruit de tekst komt, besproken en uitgelegd. Er worden korte zinnen gebruikt. Ook zijn er alinea’s van goed leesbare lengte. De tekst is per dag verdeeld over 2 pagina’s. Deze zijn niet altijd even overzichtelijk ingedeeld. De oranje kernalinea’s staan steeds op een andere plaats, soms vrij onverwacht tussen de tekst door. Dat leest wat minder makkelijk.

Bij veel dagen is er ter afsluiting van de stille tijd een kader met een gebed aanwezig. Verder worden er per dag weetjes, vragen, nadenkertjes, woordbetekenissen en zangtips afgewisseld. Elke dag is er wel een van deze extraatjes aanwezig. Daarover kunnen de lezers dan nadenken. Het dagboek heeft teksten voor 97 dagen.

Dit dagboek legt de Bijbelse taal duidelijk uit aan kinderen vanaf 6 jaar. Het is eenvoudige taal, waarin wat moeilijkere (Bijbelse) woorden worden uitgelegd, al dan niet aan de hand van een verklarend voorbeeld. Kortom, een duidelijk en overzichtelijk dagboek!

RvL

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Op reis met Abraham

Jaar van uitgave:

2019

Aantal pagina’s:

224

Uitgeverij:

Callenbach, KokBoekencentrum

Prijs:

14.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.