Op avontuur met dr. Barnardo

In groepjes van twee krijgen de leerlingen uit de klas van Bennie en Pascal de opdracht om onderzoek te doen naar een door de leraar uitgekozen historische figuur. De beste presentatie wint een prijs: de naam van hun historische figuur wordt de nieuwe naam voor de school. Bennie en Pascal gaan helemaal op in het verhaal van hun hoofdpersoon: Thomas Barnardo.

Vormgeving en illustraties
De harde kaft is voorzien van een kleurrijke tekening van een kenmerkende scène uit het boek. In het boek zijn verschillende zwart-wit illustraties opgenomen die steeds aansluiten bij de tekst.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is heel rijk, maar wel enigszins gedateerd.

Christelijke karakter
Het boek heeft een duidelijk christelijk karakter. Barnardo, de hoofdpersoon van het project van de kinderen in het boek, wilde zendeling worden in China. Maar God liet hem zien dat er in zijn geboorteland Engeland ander werk voor hem was onder de armen en zwakkeren.

Doelgroep
Hoewel dit niet vermeld staat op het boek, is het verhaal geschikt om te lezen door jongeren vanaf ongeveer 12 jaar. Het verhaal over Barnardo, dat het grootste deel van het boek beslaat,  is een historisch verhaal dat vooral beschrijvend verteld wordt.

Bijzonderheden
Het boek bevat een inhoudsopgave, hoewel deze niet compleet is, een overzicht van de personen uit het boek en twee chronologische overzichten van zowel het leven van Barnardo als het leven van Charlotte Petersen, waar de school uiteindelijk naar vernoemd wordt.

Leesbeleving en leesplezier
Dit verhaal in een verhaal is leuk en interessant om te lezen.

EvR

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/op-avontuur-met-dr-barnardo:9789059075184

Boekgegevens

Titel:

Op avontuur met dr. Barnardo

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

140
140

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 8,95
€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.