Onderduikers in Artis

Laurens besluit om het geheim van de dierentuin te bewaren en te helpen waar hij kan. Hij helpt mee met het verzorgen van de dieren en zorgt ervoor dat de onderduikers veilig kunnen blijven. Hij leert van Duifje en de andere onderduikers over moed en doorzettingsvermogen, en begrijpt steeds beter waarom zijn vader ervoor heeft gekozen om in het verzet te gaan. Naarmate de oorlog vordert, wordt de situatie steeds gevaarlijker. Het Duitse leger begint de dierentuin steeds nauwlettender in de gaten te houden en er is een constante dreiging van ontdekking. Zullen de onderduikers ontdekt worden?

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover. Op de voorkant staat een foto van de hoofdpersoon Laurens, Duitse soldaten en enkele dieren. De omslag past goed bij de inhoud. Het boek bevat verder geen illustraties.

Taalgebruik
Het boek bestaat uit 29 korte hoofdstukken die je vlot weg leest. Moeilijke woorden worden uitgelegd zodat het ook begrijpelijk is voor jongere kinderen.

Christelijke karakter
In het verhaal komt de Bijbel meerdere keren ter sprake. De auteur beschrijft hoe Laurens de Psalmen ervaart als die aan de etenstafel worden gelezen. In het boek worden geen scheldwoorden gebruikt.

Doelgroep
Deze uitgave is geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder. De ogen van de lezer worden geopend door dit nog vrij onbekende verhaal over de onderduikers in Artis.

Bijzonderheden
Er is aan het einde van het boek een informatief hoofdstuk over hoe het verhaal tot stand is gekomen.

Leesbeleving en leesplezier
Een spannend verhaal over een Amsterdamse jongen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek leest prettig en als je eenmaal aan het lezen bent kun je bijna niet meer stoppen!

IDKW

Boekgegevens

Titel:

Onderduikers in Artis

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

160

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 11,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.