Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Niks aan de hand

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Tirza Beekhuis
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 14.99
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622700

Op een dag krijgt Finn een brief van opa, die in het bos woont. Hij is jarig en viert zijn verjaardag. Papa, Finn en Evi gaan op pad met de auto. Maar onderweg krijgen ze pech met de auto. Wat nu? Dan maar lopen door het bos. Is dat niet vreselijk gevaarlijk? Een vrolijk, fantasievol prentenboek waarin heel veel te zien is. Dit boek dingt mee naar het Hoogste Woord 2019.

Inhoud

Origineel prentenboek dat meer is dan een simpel verhaal. Niks aan de hand gaat over twee kinderen, Finn en Evi, die samen met papa op weg gaan naar de verjaardag van opa. De reist loopt echter niet als gepland. De auto gaat stuk en ze moeten lopend verder. Wanneer ze door het bos lopen komen ze van alles tegen. Papa zegt dat er niets engs in het bos is, maar Finn denkt daar anders over. Toch roept papa continu: Niks aan de hand!

Toch gelooft Finn zijn vader niet want hij ziet dat er van alles in het bos verstopt zit of is het zijn fantasie die het bos enger maakt dan het is.

Een prachtig geïllustreerd boek dat er om vraagt om samen met je kind in de tekeningen te duiken en te ontdekken waar de fantasie van Finn hem heen brengt.

Vormgeving

Het boek heeft een fijn groot formaat met een harde cover.

Illustraties

De tekeningen hebben een retrostijl en doen nostalgisch aan. Alle illustraties bevatten veel verschillende elementen, waardoor kinderen niet snel uitgekeken raken op het boek.

Taalgebruik

Het taalgebruik is actief en duidelijk. Er worden simpele woorden gebruikt en de zinnen zijn kort. Leuk zijn de geluiden die beschreven worden: ‘Roaaaaar!’ en ‘Sputter de sput’.

Doelgroep

Geschikt om thuis en op school voor te lezen en zelf te lezen. Het verhaal is geschikt vanaf ongeveer 5 jaar. Wel hebben kleuters wat extra uitleg nodig om het verhaal en de illustraties te kunnen combineren.

Oordeel

Een heel origineel prentenboek. Leuk om meerdere keren te lezen.

Heel geschikt voor klassikaal gebruik. Samen met de kinderen de platen bekijken en te spreken over angsten.

AM

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE