Muis in huis! Avonturen van Ruth en Ruben

Muis in huis! is het tweede boek van Michiel Bakker over ‘Ruth en Ruben’. Eerder kwam ‘Houd de dief’ uit over Ruth en Ruben. ‘Muis in huis’ bevat twaalf verhalen over belevenissen uit het dagelijks leven van broer en zus Ruth (6 jr.) en Ruben (bijna 4 jr.).  De auteur laat zien dat je bij alle ‘gewone’ dagelijkse belevenissen genieten kunt. De verhalen zijn met humor verteld.

De verhalen sluiten nauw aan bij de belevingswereld van kleuters en hoe kinderen reageren op ‘gewone’ belevenissen.  Brandweer worden wil je allemaal wel, maar als je zelfs op zaterdag naar school moet, toch maar niet. Een bezoekje aan een levendige markt is al een hele belevenis voor kleintjes. En als mama bang is voor een muis, maken de kinderen hier dapper misbruik van. Ze reageren in het titelverhaal niet op de uitleg hoe een muizenval werkt. Dat zal bij het voorlezen vast wèl gebeuren!

Als je meedoet aan een avondvierdaagse is het heeel gek als je niet eens een medaille krijgt als het regent. Gelukkig heeft Ruth een heel inventieve vader. Als Joris  de ‘klas-aap’ mag logeren, beleeft die een heus avontuur, dat juf en de klas niet mogen weten. Na een schoolreisje geef je je moeder ineens heel andere kusjes. Tja, als je in de auto ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…’ doet, is het schrikken als de autolampjes hier ook aan mee gaan doen. Nee! Geen rood lampje. Wat nu?

Alles bij elkaar twaalf vriendelijke voorleesverhalen over de dagelijkse belevenissen van Ruth en Ruben. Om elke dag een verhaal voor te lezen, bijvoorbeeld voor het naar bed gaan, of in de kleuterklas.

Muis in huis! is heel verzorgd uitgegeven, met een vrolijk kleurrijk omslag, en bijpassende illustraties tussen de tekst van Marijke Duffhaus. De tekst is afgedrukt op mooi, glad, stevig, wit papier in een schreefloze duidelijke letter.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Muis in huis! Avonturen van Ruth en Ruben

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

98
98

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.