Misja, de kleine mandenverkoper

Dit boek is een fictief verhaal, maar bevat verwijzingen naar verhalen uit de Bijbel. Misja, een jongen van zo’n 10 jaar oud, woont in Israël in de periode van Jezus’ leven op aarde. Hij is wees en woont bij zijn oom en zieke tante. Het leven is niet makkelijk, ze zijn arm en hij probeert de door zijn oom gemaakte manden en door zijn tante geweven kleden te verkopen om geld te verdienen. Hij wordt vaak uitgelachen om zijn uiterlijk. De blinde Bartimeüs is zijn vriend. Op een dag is Bartimeüs echter niet meer bij de stadspoort te vinden. Hij zou genezen zijn door Jezus van Nazareth. Misja hoort steeds meer bijzondere verhalen over deze Man..

Vormgeving en illustraties
De hardcover omslag toont Misja die samen met ezel Haddid op pad is om manden te verkopen. Het boek bevat enkele zwart-wit illustraties, die het verhaal goed ondersteunen, en een beeld geven van de omgeving in Israël destijds.

Taalgebruik
Het boek is voor het eerst uitgegeven in 2004. Het bevat hedendaags taalgebruik, met af en toe een moeilijk woord als ‘venten’ of ‘gelaat’. De korte hoofdstukken van 3 à 4 bladzijden maken het boek makkelijk te lezen.

Christelijke karakter
Het boek is uitgegeven door ‘Uit het Woord der Waarheid’, een stichting die christelijke literatuur uitgeeft. Het vertelt een fictief verhaal, maar haalt ook Bijbelse gebeurtenissen aan. Ook de kruisiging en opstanding van Jezus wordt beschreven door de ogen van de fictieve hoofdpersonage Misja.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Het boek bevat veel historie, en zal daarom extra aanspreken voor kinderen die van geschiedenis of enigszins informatieve boeken houden. De kruisiging en opstanding van Jezus wordt beschreven vanuit het perspectief van een jongen die leeft ten tijde van Jezus; het is daarmee ook een mooi boek voor de zondagsschool of evangelisatie – wel is dan moeilijk te onderscheiden wat fictie is en wat waargebeurd.

Leesbeleving en leesplezier
Het verhaal neemt je mee in hoe het kan zijn geweest voor een kind dat leefde in Israël ten tijde van Jezus’ leven op aarde en de bijzondere gebeurtenissen die plaatsvonden. Een echt verhaal maar ook leerzaam.

RH

Boekgegevens

Titel:

Misja, de kleine mandenverkoper

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

64
64

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 7,95
€ 7,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.