Milan ziet meer

Een eigentijds kerstverhaal met een verrassend slot.

Milan en zijn vader hebben alle kerstspullen aan het asielzoekerscentrum gegeven. Daarom gaan ze ‘nieuwe oude’ kerstspullen kopen in de kringloopwinkel. Ze komen niet alleen thuis met een kerstboom en kerstversiering maar Milan heeft er ook een mooie telescoop bijgekregen. Daarmee ziet hij meer dan je zou verwachten: een herder met schapen, een herberg en twee mensen die niet naar binnen mochten en een engel. Zou Milan dat echt allemaal gezien hebben?

Dit is een originele kerstvertelling. Met veel onderliggende thema’s. Uitermate geschikt dus voor een mooi gesprek met de kinderen. Over niet zo rijk zijn en kleine prijsjes in de supermarkt. Over maar één ouder hebben (Milan woont alleen met zijn vader). Over duurzaamheid (ze gaan naar de kringloopwinkel).

Dit boek geeft ook een paar voorzetjes om te praten over vluchtelinge. Over welkom zijn en geen plaats in de herberg. En dat Jezus gekomen is voor iedereen waar je ook geboren bent. De titel is in dit geval ook mooi gekozen. Zien wij ook meer?

Laten we de prachtige illustraties niet vergeten! Gemaakt door Michel de Boer. Hij is een meester in een kerstsfeer neerzetten (ik zou de voorkant wel als poster willen!). De illustraties zijn kleurrijk, warm en vol leven. Want er gebeurt van alles. Let bijvoorbeeld eens op de kat, die heeft het erg naar zijn zin bij Milan en zijn vader! En Milan is fan van dino’s. Veel details dus om te bekijken.

Milan ziet meer wijkt af van de gewone kerstprentenboeken, vooral door de onderliggende thema’s. Het is daarom ook echt een aanwinst voor de klas, op de zondagsschool en in het gezin.

TvD

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/milan-ziet-meer:9789087820848

Boekgegevens

Titel:

Milan ziet meer

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddy Books Kwintessens
Buddy Books Kwintessens

Prijs:

8.95
8.95

Deel deze recensie