Mijn eigen lieve Snuffie

Over de vriendschap tussen een Schots meisje, Evie  en haar knuffel Snuffie. Een vriendelijk, ontroerend verhaal, dat kinderen al vrij snel helemaal zelf kunnen lezen.

Evie woont in Schotland. Snuffie is haar konijn. Het konijn mag altijd met Evie mee. Samen met Snuffie beleeft Evie van alles. Zo gaan ze met mama naar de winkel, naar de zee en naar het bos. Maar dan gaat er op een dag iets mis met Snuffie. Evie moet daarom gaan slapen met een andere knuffel. Dat is niet fijn. Gelukkig zorgt mama voor een oplossing.

Het boek heeft een aantrekkelijke uitstraling. Op het omslag zie je Evie en Snuffie, in een Schots landschap. De illustraties van Trish Flannery in het binnenwerk ondersteunen het verhaal en geven het boek een gezellige sfeer. Elk hoofdstuk heeft een illustratie van ¾ pagina en een klein plaatje. Leuk voor kinderen! Het boek is gedrukt in een grote letter. Sommige lange woorden zijn voor het leesgemak gedeeld met een koppelstreepje (rol-trap).

 Het boek is geschreven vanuit de ik-figuur: Evie is de verteller. Ze bekijkt de wereld door haar eigen bril: kinderlijk en ondernemend. Volgens hoofdstuk 1 is zij bijna drie, maar in haar doen en laten lijkt ze ouder. Ook het thuisonderwijs lijkt meer bij een wat ouder kind te passen.

Het christelijk geloof is heel expliciet aanwezig: Evie bidt en mama vertelt een Bijbelverhaal, dat helemaal uitgeschreven is. Hierdoor sluit het boek het meest aan bij kinderen die komen uit de reformatorische gezinnen van de christelijke achterban.

Het boek kan goed voorgelezen worden aan kleuters, kinderen van groep 3 kunnen het boek zelf lezen. Een Avi-niveau is op het boek niet vermeld. Qua verhaal past het boek meer bij kleuters.

Mijn eigen lieve Snuffie is leuk om een keer te lezen, het verhaal is een beetje zoetig. Ongetwijfeld zullen er kinderen (meisjes) zijn die daar van houden. Het boek heeft niet teveel spanning, maar er gebeurt wel in elk hoofdstuk iets, wat vaak ook herkenbaar is voor kinderen. Leuk dat de lezers een flard meekrijgen van het leven in Schotland.

WMK

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/mijn-eigen-lieve-snuffie:9789087185961

Boekgegevens

Titel:

Mijn eigen lieve Snuffie

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

84
84

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)
9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.