Beroemd!

Beroemd ¬†worden! Dat is wat Rosa en Mats heel graag willen. Maar hoe doe je dat? Een fotowedstrijd over het thema dieren is hun kans. Alleen … hoe komen ze aan bijzondere dieren?

Beroemd! vertelt een verhaal over een gezellige christelijke familie in een moderne wereld. Rosa en Mats doen mee met een fotowedstrijd, maar dit blijkt toch best wel lastig te zijn. Gelukkig komen ze in contact met hun buurman. Eerst moeten Rosa en Mats wennen aan het huis en het uiterlijk van Pim, maar als ze hem leren kennen, ontstaat er een prachtige vriendschap!
Het verhaal leert de lezer over samenwerken en anderen accepteren, ook al zien ze er iets anders uit dan jijzelf. De personages in het verhaal zijn competitief, door het verhaal heen wordt samenwerken steeds belangrijker.

Vormgeving & illustraties
Het verhaal wordt ondersteund door enkele zwart-wit taferelen. Deze tekeningen verbeelden een gedeelte van het verhaal. De illustraties zijn gemaakt door Hester Nijhoff en geven het boek meer uitstraling zonder de lezer af te leiden.

Taalgebruik
Het taalgebruik is passend voor het aangegeven AVI niveau, AVI-E5. Moeilijke woorden zijn minimaal aanwezig en worden op een natuurlijke manier uitgelegd in de loop van het verhaal. Het taalgebruik maakt het boek geschikt voor kinderen vanaf acht jaar, het onderwerp van het boek en de opzet van het verhaal maken het boek ook geschikt voor jongere lezers. Beroemd! kan dus ook goed gebruikt worden als voorleesboek aan kinderen uit groep drie en vier.

Christelijke karakter
Het gezin uit het verhaal is een christelijk gezin. In het verhaal wordt beschreven hoe zij bidden en bijbel lezen. Daarnaast worden er door de ouders verwijzingen gemaakt naar verhalen uit de bijbel.
In het boek speelt samenwerken en elkaar helpen een belangrijke rol, deze diepgaande boodschap sluit goed aan bij christelijke normen en waarden.

Leesbeleving en leesplezier
Beroemd! is een leuk boek met een uitgebreid verhaal waarin kinderen uit groep drie, vier en vijf zich kunnen herkennen. De opzet van het verhaal en het taalgebruik maken het boek geschikt voor lezers op AVI-E5 niveau. Het christelijke karakter van het boek biedt een diepgaande laag en geeft de lezer een mooie les mee.

RMH

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/beroemd-1:9789087185688

Boekgegevens

Titel:

Beroemd!

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

100
100

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie