Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Mette en Jort op wintersport

  • Auteur: Geeri Bakker
  • Illustrator(s): Kirsten Beuker
  • Serie: Mette
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 14,50
  • Pagina's: 128
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Pumbo
  • ISBN: 9789082909708,

Het nieuwste boek van Geeri Bakker over Mette en Jort is ‘Mette en Jort op wintersport’. Na Mette tours France’, Mette meets New York’ en ‘Mette goes China‘, keken we uit naar deze uitgave.

Inhoud:

Als je van reizen, avontuur en andere landen houdt, zul je vast van de boeken over Mette en Jort genieten. Mette is de dochter van een stewardess en Jort is haar reisvriend, hij is de zoon van de captain van een vliegtuig. Jort heeft een beenprothese, maar ondanks deze handicap is er veel mogelijk voor hem. Samen beleefden ze al allerlei gekke reisavonturen, zoals je kunt lezen in de bovengenoemde titels.

In dit boek mogen Mette en Jort mee op wintersport als hun ouders een groep wintersporters naar Salzburg moeten wegbrengen. Onderweg maken ze al grapjes, want met Mette in je gezelschap gebeurt er altijd wel wat. En dat is ook zo, want Mette vindt op Schiphol een (belangrijk!) sleuteltje dat van de skivereniging is. Als dank krijgen ze een snowboardclinic aangeboden. Maar Mette wordt ondertussen steeds ongeruster, omdat ze twee meiden uit het skigezelschap over haar heeft horen praten. Het was niet de bedoeling dat zij dat sleuteltje zou opduiken. Gaan de meiden hun dreigement echt uitvoeren?

Je kunt dit vierde deel over Mette en Jort prima afzonderlijk lezen. Je vindt in dit boek meermalen een verwijzing naar hun eerdere avonturen in New York, Parijs of Beijing.

Vormgeving/uitvoering:

Het is jammer dat het niet mogelijk was om dit boek (net als de vorige deeltjes over M&J) ook uit te geven bij uitgeverij Callenbach (nu KokBoekencentrum), maar in eigen beheer. Het boek ziet er op zich prima uit als vlotte paperback, al zitten er kleine foutjes in de opmaak in het binnenwerk. Het is gedrukt op stevig wit papier in een vrij grote letter.

Extra:

Het verhaal van Mette en Jort wordt afgewisseld met allerlei weetjes, zoals: ski-weetjes over de geschiedenis van de wintersport, een bladzijde met dingen die je nodig hebt bij het skiën, QR-codes waarbij je sportieve wintersportfilmpjes kunt zien, een bladzijde met Oostenrijkse lekkernijen, een bladzijde met ski-terminologie als ‘pizzapunt’. piste-regels, vijf onwaarschijnlijke skigebieden als bijvoorbeeld Marokko. Dit wordt achterin het boek afgesloten met een bladzijde over de Mentelity foundation van Bibian Mentel. Net als Jort in dit boek is zij bekend als een echte sport-doorzetter, door te snowboarden met een prothese. Ook hier vind je een QR-code naar deze foundation.

Mette en Jort op wintersport is een erg leuk en spannend verhaal over wintersport. Met de extra informatie kom je helemaal in de sfeer en ben je goed voorbereid. Heel leuk om voorafgaand aan een wintersportvakantie te lezen en te bekijken (QR).

Doelgroep:

Avontuurlijke (jongens! en) meisjes 10+ zullen dit erg leuke boeken vinden. Veel leesplezier.

Kijk voor alle informatie over de serie boeken over Mette en Jort op deze website. Of volg FB Op reis met Mette en Jort. Kijk ook bij de andere boekbesprekingen over Mette en Jort.

Geeri Bakker schreef naast dit verhaal het boek ‘Wit’ waarin ze het hierboven beschreven verhaal – in dezelfde plaats/tijd, vanuit het perspectief van ‘de moeder van Mette’ schrijft en waarin ze over haar zoektocht naar een adoptie schrijft.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of  BESTEL ONLINE