Boekdetails

Kinderen & geloven

Met Mozes op reis

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen
  • Illustrator(s): Roel Ottow
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 9.99 (actuele prijs zie Bestel nu)
  • Pagina's: 16
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033834127
  • Bestel nu

‘Met Mozes op reis’  is een verkorte versie van de verhalen van Mozes uit de Volg Mij kinderbijbel.

‘Met Mozes op reis wordt het verhaal vertelt vanaf de uittocht. Het begint bij de uittocht uit Egypte. We volgen het volk door hun reis in de woestijn. Het eindigt bij de intocht in het beloofde land.

Zo komt het volk in het beloofde land. ‘We zijn er!’ zeggen de Israëlieten blij. Ze vieren feest. Twaalf grote stenen stapelen ze op elkaar. De reis was lang en moeilijk, Maar de HEERE ging met hen mee. Elke dag zorgde Hij goed voor hen. Dat zullen ze nooit meer vergeten.

Taalgebruik:

De zinnen zijn eenvoudiger en korter dan in de ‘Volg Mij’ kinderbijbel. De tabernakel wordt een tent genoemd. De HEERE heeft een plan. ‘Jullie wonen in een tent en Ik woon in de hemel. Maak ook een tent voor mij, dan kom Ik dicht bij jullie wonen’. Het verhaal is echt op peuterniveau geschreven. De schrijfster heeft zich goed ingeleefd in het niveau van de peuters. Het is een eenvoudig verhaal zonder af te doen aan de woorden en taal uit de bijbel.

Godsbeeld:

Er wordt met eerbied over de God gesproken. God wordt aangeduid met Zijn verbondsnaam HEERE. Op een eenvoudige manier wordt er met eerbied over de HEERE gesproken. Hij en Hem zijn ook met een hoofdletter geschreven als het over de Heere God gaat.

Vormgeving:

Het is een stevig hardkartonnen boek. Het boek heeft afgeronde hoeken is en is klein van formaat. Peuters kunnen het boek makkelijk vasthouden en bekijken. Het heeft afneembare bladzijdes.  De mooie illustraties zijn van Roel Ottow.

Doelgroep:

Het boek is geschreven voor peuters. Het is meer geschikt voor peuters vanaf 2,5-jaar. Voor kinderen van 2 jaar zal het boekje nog wel een beetje moeilijk zijn.

Zeer geschikt om uit te delen als cadeau of om thuis, bij de crèche of kinderopvang voor te lezen.

In dezelfde serie is heb je ook: Jozef en zijn broers. Ik hoop dat er nog meer deeltjes bij komen. Misschien ook wat onbekendere verhalen?

EB