Met Jezus onderweg

De meeste kinderen vinden het geweldig om te horen over Jezus. In dit kartonnen boekje vol kleurrijke illustraties en met handig handvat, zodat je het makkelijk overal mee naartoe neemt, staan alle verhalen over Jezus bij elkaar, van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Leuk voor alle peuters en kleuters!

Inhoud: Net als veel andere kinderbijbels voor de jongste kinderen beperkt dit exemplaar zich tot een bepaalde groep verhalen en in dit geval de bekendste en meest aansprekende uit Jezus tijd op aarde. Zo begint het met de boodschap van de engel Gabriël aan Maria, als hij vertelt dat ze een kindje zal krijgen. Daarop volgt Jezus’ geboorte, Jezus kennismaking met Anna en Simeon, Jezus als twaalfjarige jongen in de tempel, en verder vullen de verhalen van Jezus’ doop, Zijn verzoeking in de woestijn en vele wonderen het boekje, om ten slotte te worden afgesloten met Zijn dood, opstanding en hemelvaart.

Je reist dus met Jezus langs de hoogtepunten van Zijn leven, waardoor kleine kinderen op eenvoudige wijze wordt geleerd wie Jezus was, wat Hij op aarde heeft gedaan en waarvoor Hij naar ons toe kwam.

Doordat het alleen gaat over Jezus’ leven op aarde, mis je natuurlijk wel een groot deel van de Bijbel, maar gelukkig zijn er veel andere kinderbijbels en boekjes die je kunt gebruiken om die ‘leegte’ op te vullen.

Illustraties: De illustraties zijn van de hand van Gill Guile, die al veel kinderbijbels en andere boekjes rondom de Bijbel heeft geïllustreerd (denk aan: Platenbijbel, Bijbel voor jonge kinderen, Jezus en de storm en Een ark vol dieren). En zoals we van hem gewend zijn, zijn de illustraties kleurrijk, beeldend en aansprekend, wat precies aansluit bij de doelgroep en het verhaal helemaal afmaken. (Misschien dat alleen een enkeling niet heel blij wordt van het feit dat de engelen en Jezus ook zijn afgebeeld.)

Uiterlijk: Door de kleurrijke vormgeving en het stevige karton is dit boekje ideaal voor de kleintjes die nog niet zo heel voorzichtig met boeken omgaan. Maar misschien is nog wel het leukste aan dit boek het handvat aan de zijkant van de gewatteerde cover. Daardoor neem je het boekje makkelijk mee naar de kerk of de kindernevendienst. De illustraties vullen doorgaans heel de pagina en de tekst staat op een bladzijde of is verdeeld over twee pagina’s. Ondanks het vrij kleine lettertype is de tekst goed leesbaar.

Taalgebruik: Ook wat de teksten betreft, valt er weinig op aan te merken; ze zijn Bijbelgetrouw en eenvoudig, al wordt het verhaal wel echt beperkt tot de kern. Maar dat is gezien de lezers waarschijnlijk juist fijn.

Doelgroep: Als je vijf jaar of jonger bent, is dit een goede kinderbijbel om meer over Jezus te leren, Voor de allerkleinsten is het alleen al leuk om het boekje zelf door te bladeren en de illustraties te bekijken, en drie- tot vijfjarigen kun je er prima uit voorlezen. Ik kan me dan ook haast niet voorstellen dat er peuters of kleuters zijn die dit boekje níét aanspreekt. Wie wil er nu niet met zo’n boekje aan de hand op stap? En nog belangrijker: wie wil er niet met Jezus onderweg gaan en meer over Hem leren?

Oordeel: Aansprekende kinderbijbel voor wie zijn of haar peuter en/of kleuter meer wil leren over wie Jezus is en wat de belangrijkste dingen van Zijn leven op aarde waren.

Fragment: Vlak voordat Jezus geboren werd, gingen Maria en Jozef naar Betlehem. Toen ze daar kwamen, waren alle kamers vol. De enige plek waar ze konden slapen, was een stal voor de dieren. Daar werd Jezus geboren, en Maria legde hem in een voerbak. Buiten, op het veld, pasten herders op hun schapen. Ineens was er een engel bij hen. Hij vertelde: ‘De Zoon van God is geboren, in Betlehem. Je kunt hem vinden in een voerbak.’ Een heleboel engelen zongen: ‘Eer zij God!’ De herders gingen snel in Betlehem kijken en vonden Jezus, zoals de engel gezegd had. Ze dankten God voor zijn Zoon, en ze vertelden het aan iedereen. (Uit: Jezus wordt geboren, pag. 4-5.)

DH

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Met Jezus onderweg

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

40
40

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

11.50
11.50

Deel deze recensie