Meester Bil is Meester Dief

Meester Bil zit samen met Dries in de gevangenis omdat hij gestolen heeft op de school van juf Fiep. Samen met Dries bedenkt hij een plan om te ontsnappen en een schilderij van Van Gogh te stelen. Helaas voor Meester Bil gaat de klas van juf Fiep precies die dag op excursie naar het Van Gogh museum. Hoe loopt dat af?

Achter in het boek vertelt de auteur dat de ontsnapping uit de gevangenis, zoals Bil en Dries deden, echt kan. Het gebeurde eerder, in 2021, in Israël.

Vormgeving en illustraties
Een verzorgd uitgegeven, gebonden boek. Een herkenbaar deel uit de series over juf Fiep, door de grappige, vrolijke illustraties van Marja Meijer. De tekst is afgedrukt in een schreefloze letter met een rustige lay-out.

Taalgebruik
Het verhaal is geschreven op AVI-4 niveau. Het is knap dat de auteur opnieuw met eenvoudig taalgebruik een verhaal vol vaart kan schrijven, waarin er telkens weer iets gebeurt en waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar kunnen lopen. Corien Oranje heeft veel humor in haar verhalen, zoals bijvoorbeeld het ‘brood met gemalen babypoep en muizenkeutels’. Deze serie komt ná de groep-drie-serie over juf Fiep, die voornamelijk op AVI-3-niveau geschreven is.

Christelijke karakter
Het verhaal heeft geen specifieke christelijke elementen.

Doelgroep
Het boek is bedoeld voor jongens en meisjes, van 7-8 jaar, die AVI-M4 kunnen lezen.

Bijzonderheden
Dit is het tweede deel in de serie De klas van juf Fiep. Eerste deel: 1 april met meester Bil.

Leesbeleving en leesplezier
Een levendig verteld verhaal, dat kinderen uit groep 4 zal aanspreken, omdat het spannend, grappig en vol vaart is. Met de klas van juf Fiep is het nooit saai.

AP

Boekgegevens

Titel:

Meester Bil is Meester Dief

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

€ 12,00
€ 12,00

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.