Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Marcs grote gevaarlijke tanden

  • Auteur: Jarvis
  • Illustrator(s): Jarvis
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 13.95
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • ISBN: 9789047707134

Marc komt uit een familie vol Buitengewoon Gevaarlijke alligators. Hij jaagt iedereen in het oerwoud de stuipen op het lijf. Daar is hij het allerbeste in. Iedere dag begint Marc met het poetsen van zijn schubben, het aanscherpen van zijn nagels en vooral; het oefenen van gevaarlijke gezichten. Daarna gaat hij het oerwoud in. Een heerlijk leven, vindt hij zelf.

Totdat Barry Bever het valse gebit van Marc vindt.. Hoe kan Marc ooit nog iemand de stuipen op het lijf jagen?

Marcs grote, gevaarlijke tanden is een hilarisch prentenboek over vriendschap. Door de knalgele kaft is dit vierkante boek een opvallende verschijning. De titel vol spanning zal menig kleuter direct aanspreken, terwijl de vriendelijk ogende krokodil je nieuwsgierigheid wekt.

De gedetailleerde illustraties zijn een lust voor het oog; kleurrijk en vrolijk. Wat erg prettig is aan dit prentenboek, is dat de illustraties merendeels per twee pagina’s overlopen in elkaar. De grootte van het boek wordt hierdoor versterkt, waardoor kleuters hun ogen uitkijken naar de prachtig getekende dieren. Hierdoor is het niet alleen een mooi voorleesboek, maar ook een kijkboek waar zij zelfstandig in kunnen bladeren. De aandacht van kleuters is tijdens het voorlezen overigens goed vast te houden, want het verhaal is in korte stukjes opgedeeld en heeft leuke details in de tekeningen, zoals de ‘hap hap grr’ en de ‘aaaaahs’ die met passie voorgelezen kunnen worden. Maar pas wel hoor, want ook als voorlezer kun je soms amper je lach inhouden!

Het prentenboek is spannend en tegelijk onwijs grappig. Mijn kleuter gaat volledig op in het verhaal over Marc. Een zucht van spanning tijdens Marcs struintochten door het oerwoud waarbij hij zijn  dierenvriendjes de stuipen op het lijf jaagt en een grote glimlach of schaterende lach tijdens de grapjes die verwerkt zijn in het verhaal. De clou is super bedacht; lief, maar toch blijft Marc een beetje spannend. En na het zien van de laatste pagina zullen alle kleuters met een schaterlach het boek sluiten!

AO

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of

BESTEL ONLINE