Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Liefde heelt alle wonden (Maaike & Domenico; dl. 9)

  • Auteur: Susanne Wittpennig
  • Illustrator(s): Susanne Wittpennig
  • Serie: Maaike & Domenico
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 17.99
  • Pagina's: 414
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789025515238

December 2014 was een bijzondere maand voor alle meisjes-liefhebbers van de serie ‘Maaike en Domenico’, nouja….meisjes. Het eerste deel over Maaike en Domenico verscheen in 2005. De eerste tieners die met deze serie begonnen zullen inmiddels over de 20 jaar zijn.

Het laatste deel over Maaike en Domenico. Ze zijn er eindelijk uit: Maaike en Domenico zullen een eigen leven gaan opbouwen. Maaike gaat studeren en Domenico vertrekt naar Sicilië.

Hoe zullen hun levens verder verlopen?

In dit deel laat Susanne Witpennig zien dat ze een kei is in het uitstellen. Als lezer zul je dus moeten doorlezen. Want hoe loopt het nu af met Maaike. En zo zie je hoe Maaike en Domenico eerst in Noorwegen zijn, bij de vader van Domenico, en een beetje om elkaar heen lopen. Maaike’s ouders zullen komen om te praten met Domenico en daarna zal het over en uit zijn. Maaike vertrekt naar school en haar vrienden in Berlijn. Schluss. Alles voorbij. Een nieuwe toekomst voor Maaike. En Domenico zal in Noorwegen in therapie gaan.

Alle losse eindjes en niet-vertelde verhalen komen aan de orde. Maaike & Domenico zien op oude foto’s en een oude video hoe dol-verliefd de vader en moeder van Domenico geweest zijn. Geweest zijn. Een confrontatie voor Domenico, maar ook voor zijn vader.

Maaike gaat geneeskunde studeren en organiseert drie jaar later op haar verjaardag een reünie van de middelbare schoolklas. Ze vertelt aan haar vriendinnen en klasgenoten dat alles met Domenico helemaal voorbij is. En samen filosoferen ze over toen en u, over vriendschappen, relaties.

Dan belt Domenico, om te feliciteren en te vragen hoe het met haar is. Meer niet.
Maaike is weer terug bij ‘toen’ en wil weten hoe het met Domenico is. Gaat het wel goed met hem? En met Manuel? Ze neemt een besluit.

Als je de vorige delen van de serie ‘Maaike en Domenico’ gelezen hebt, moet je dit boek wel lezen. En als je inderdaad alle delen gespaard hebt, heb je nu minstens een halve meter nodig in je boekenkast.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE

Dit deel heeft ook een versie met een nieuw omslag: BESTEL ONLINE