Levensgevaarlijk is het achtste deel in de serie ‘Vervolgde Kerk’ in samenwerking met Open Doors. Hoofdpersoon in dit verhaal is het slimme Hindoe-meisje Sindhu, die niet meer naar school mag gaan. Ze moet geld verdienen, anders is er geen eten. Haar vader is omgekomen door een ongeluk in de vuurwerkfabriek.
Sindhu wilde eigenlijk dokter worden, ze is een slim meisje. Maar nu zit ze dagelijks tussen andere vrouwen vuurwerk klaar te maken. Levensgevaarlijk werk! Ze ontdekt een meisje, Drisana die door een ongeluk met vuurwerk ernstig verminkt is en afhankelijk van hulp. Tegelijk ontdekt ze hoe meedogenloos en wreed de gevangenisdirecteur Sukarman en zijn zoon Balin zijn. Ze terroriseren het dorp.
Als de christenen noodgedwongen uit het dorp moeten vluchten, vindt Sindhu haar vriendin Drisana en helpt haar. Maar ook dan zijn ze niet veilig. Zelfs dan weet Sukarman hen te vinden. Want Drisana is de enige die tegen hem kan getuigen. En dat wil hij natuurlijk niet.
Een spannend en tegelijk ook ontroerend verhaal over het leven van christenen in een levensgevaarlijke hindoe-fundamentalistische omgeving in India. Een verhaal over gevaar en onrecht, maar ook een verhaal over de kracht van liefde, vergeving en geloof.
Erg mooi dat kinderen, 9+, vanaf groep 6, door deze serie mee kunnen leven met christenen wereldwijd en vooral met christenen die het niet makkelijk hebben en niet in vrede en veiligheid ‘gewoon kunnen geloven’.
Heel geschikt voor 10+ kinderen, om begrip te krijgen voor Syrische (en andere) nieuwe Nederlanders, die in ons land een thuis proberen te krijgen op de vlucht voor de oorlogssituatie in hun land.
Deze serie is heel geschikt om te gebruiken bij een schoolbreed project over asielzoekers, vooroordelen, vervolgde christenen. Met Rosa & Rahim (onderbouw) en Kleine Aap en de Panda’s (onderbouw/middenbouw) – Met ‘Mag Mees blijven’ (M. Molenaar), ‘Op de vlucht (A. Bos) en Help (Jose Kwakkel) voor de middenbouw en de serie ‘Vervolgde Kerk’ van De Banier’ voor de bovenbouw.
Zie ook: Open Doors en St. De Ondergrondse Kerk.
AP
Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel
of